Японски палачинки
Продукти
за 3 броя палачинки :
2 бр. яйца
25 гр. захар
40 гр.
брашно
3 гр.
бакпулвер
20 мл.
прясно мляко
1 ванилия /
по желание /
масло за
намазване
6 с.л. вода
Приготвяне:
Разделяме
яйцата на жълтъци и белтъци.
Разбиваме с
миксер белтъците , като прибавяме на части захарта.
Разбиваме до
пухкав бял крем / сняг /.
Прибавяме
един по един жълтъците и бъркаме внимателно с бъркалка на ръка.
Бъркаме като
загребваме от външната част на съда към центъра с въртеливо движение.
Прибавяме прясното мляко на порции и при внимателно разбъркване.
Накрая прибавяме и пресятото с бакпулвера брашно и ванилията.
Прибавяме прясното мляко на порции и при внимателно разбъркване.
Накрая прибавяме и пресятото с бакпулвера брашно и ванилията.
Получава се
пухкава кремообразна смес.
Печем
палачинките в тиган на средна степен на котлона.
Мажем тигана
с масло и разпределяме сместа на три купчинки.
Изсипваме с
помощта на лъжица / ползвах лъжица за
сладолед за удобство / от сместа
първоначално по една препълнена лъжица
на три места .
След това изсипваме по още една лъжица на трите
места , като се стремим да има височина.
И така
докато свърши сместа.
На
свободните места в тигана изсипваме по 1 с.л. вода / общо 3 с.л. / и затваряме с капак.
Целта е да се образува пара.
Целта е да се образува пара.
Печем около
5 мин. / не отваряме капака /
Обръщаме
палачинките внимателно със подходяща шпатула.
На
свободните места в тигана пак изсипваме по 1 с.л. вода / общо 3 с.л. / и похлупваме с капака.
Печем още 5
минути.
Желателно е
тигана да е дълбок или капака да е сферичен , за да има нужната височина.
Гарнираме по
желание с течен шоколад , ядки , плодове и т. н.
Опитайте
тази рецепта , мисля че много ще ви хареса!
Вкъщи
веднага влезе в любими.
Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк към нея :
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк към нея :
Благодаря на
всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар