Translate

неделя, 15 септември 2019 г.

Рулца - Кроасани



Рулца - Кроасани

Продукти :
2 бр. яйца
/ 1 жълтък отделяме за намазване /
500 гр. брашно
150 мл. прясно мляко
150 мл. вода
7 гр. суха мая / едно пакетче /
2 с. л. олио
2 с.л. захар
щипка сол
за плънка :
125 гр. масло
60 гр. шоколад
за намазване :
отделения жълтък
1 с.л. прясно мляко
Приготвяне :
В подходящ  дълбок съд наливаме леко топли водата и прясното мляко.
Прибавяме захарта и маята и разбъркваме получената смес.
Покриваме с памучна кърпа.
Оставяме сместа около 10 – 15 мин , за да шупне.
Отделяме жълтъка от едното яйце , за намазване на рулцата преди печене.
Към шупналата смес прибавяме едното яйце , белтъка от другото яйце и олиото .
Прибавяме и пресятото брашно и солта.
Месим около 10 мин. до меко , леко лепкаво тесто.
Мажем стените на съда с олио и оставяме тестото да втасва , като го покриваме със стреч фолио и кърпа.
Времето на втасване може да е различно в зависимост от околната температура.
Когато тестото е удвоило обема си , значи е готово.
/ При мен втаса за около 50 мин. /
Готовото тесто разделяме на осем малки топки.
Всяка топка разточваме на кръгла кора с диаметър около 25 см.
При разточването посипваме с брашно.
Редим осемте кори по следния начин :
Поставяме първата кора и мажем с мекото масло и слагаме тук там късчета  от него.
Поставяме втората кора и пак мажем с масло по същия начин.
По този начин поставяме всичките осем кори една върху друга.
Последната осма кора я оставяме така без да я мажем.

Разточваме на правоъгълна кора  с размери около 40 см / 60 см.
Настъргваме направо върху кората шоколада , като го разпределяме равномерно.
Завиваме на руло откъм по – дългата страна.
Разрязваме полученото руло на 16 шайби.
Всяка част притискаме на кръст с дървено шишче.

Подреждаме ги по 8 бр. в голяма тава върху хартия за печене.

Покриваме ги с памучна кърпа за още около 30 мин. , за да втасат повторно.
Към жълтъка / който сме отделили / , прибавяме супената лъжица прясно мляко.
Печем в загрята фурна на 200 градуса около 15 мин.
Изпечените ролца , мажем с масло още докато са топли.
Охлаждаме ги върху решетка.
Честно казано макар , че не се получи формата ,
която си бях намислила вкусът им е направо фантазия!
Много вкусни и с невероятно хрупкава коричка.









Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея :
Благодаря на всички , които ще спазят  
Закона за авторското право и сродните му права !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...