Торта Киндер Пингвин / Kinder Pingui /
Продукти
:
за блата :
3 бр. яйца
125 гр.
захар
125 гр.
брашно
125 мл.
сметана за готвене
40 гр.
какао
5 гр.
бакпулвер
за крема :
450 мл. сметана за готвене 30%
250 гр.
маскарпоне
100 гр.
пудра захар
60 гр. мед
за декорация :
200 гр.
черен шоколад
цветни
шоколадови бонбонки
40 мл.
прясно мляко
за сиропиране :
200 мл.
прясно мляко / около /
Приготвяне :
Разбиваме с
миксер яйцата със захарта до
побеляване и удвояване.
Прибавяме
сметаната. Прибавяме пресятото с бакпулвера и какаото брашно.
Размесваме
на най – ниската степен на миксера или бъркаме на ръка.
Получената
смес изсипваме в тавичка със свалящ се ринг и диаметър 25 -26 см
върху
намазана с масло хартия за печене.
Печем в загрята до 180 градуса фурна около 30
- 35 мин.
При
необходимост завиваме с алуминиево фолио , за да не прегори.
Проверяваме
блата с дървено шишче дали е изпечен –
тест суха клечка.
Охлаждаме
върху решетка.
на крема :
Трябва
сметаната да е добре охладена.
Желателно е
и съда в който ще я разбивате както и бъркалките на миксера да са студени.
Аз ги слагам
за кратко във фризера непосредствено преди разбиването.
Разбиваме
сметаната с пудрата захар до получаване на кремообразна смес.
От тази смес
отделяме 100 гр.
Разбиваме за
кратко до хомогенност.
Разтопяваме
шоколада на водна баня или в микровълновата.
Към него
прибавяме отделените 100 гр. разбита сметана и разбиваме с миксер до
хомогенност.
Така получаваме
кафявия крем за декорация на тортата отгоре.
Оформяне на тортата :
Напълно
охладеният блат разрязваме хоризонтално на две платки.
Използваме
ринга от тавичката за да може лесно да оформим тортата.
/ Аз
използвах и една пластмасова папка , която съм нарязала на четири правоъгълника
,
за да може след това лесно да се извади и да остане гладка отстрани. /
Сиропираме първата платка с половината прясно мляко.
за да може след това лесно да се извади и да остане гладка отстрани. /
Сиропираме първата платка с половината прясно мляко.
Изсипваме белия
крем и подравняваме добре.
Отделяме
малка част от него за декорация.
Поставяме
втория блат и го сиропираме с другата половина от прясното мляко.
Завиваме
получената торта със стреч фолио или найлонов плик и
я оставяме
за няколко часа в хладилник да стегне.
Аз както
обикновено я оставих една нощ.
От
шоколадовата смес отделяме малка част и прибавяме към нея 40 - те мл. прясно
мляко.
Затопляме
леко на водна баня или в микровълновата
, за да се втечни.
Прехвърляме получената смес в сладкарски триъгълен плик или в здраво найлоново пликче.
Отрязваме върха на плика съвсем в края и поливаме тортата отстрани и отгоре.
Прехвърляме получената смес в сладкарски триъгълен плик или в здраво найлоново пликче.
Отрязваме върха на плика съвсем в края и поливаме тортата отстрани и отгоре.
След това с
помощта на накрайник звезда правим шоколадовите цветя отгоре.
С друг
накрайник / ползвах от типа руски
накрайници / шприцоваме белите цветя.
Останалия ми
бял крем оцветих със зелена сладкарска боя и
шприцовах листата с накрайник за листа.
шприцовах листата с накрайник за листа.
Може да
украсите тортата и с подръчни материали и на ваш вкус и фантазия.
Уверявам ви
вкусът е поразителен!
Мисля , че
много ще ви хареса тази торта !
Ако искате
да направите по – висока торта / на четири пласта / ,
трябва да удвоите всички продукти !
трябва да удвоите всички продукти !
Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите
следния линк към нея :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/09/kinder-pingui.html
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/09/kinder-pingui.html
Благодаря на
всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар