Translate

понеделник, 9 септември 2019 г.

Торта Киндер Пингвин / Kinder Pingui /



Торта Киндер Пингвин  / Kinder Pingui /
Продукти :
за блата :
3 бр. яйца
125 гр. захар
125 гр. брашно
125 мл. сметана за готвене
40 гр. какао
5 гр. бакпулвер
за крема :
450 мл. сметана за готвене 30%
250 гр. маскарпоне
100 гр. пудра захар
60 гр. мед
за декорация :
200 гр. черен шоколад
цветни шоколадови бонбонки
40 мл. прясно мляко
за сиропиране :
200 мл. прясно мляко / около /
Приготвяне :
Разбиваме с миксер яйцата със захарта до побеляване и удвояване.

Прибавяме сметаната. Прибавяме пресятото с бакпулвера и какаото брашно.

Размесваме на най – ниската степен на миксера или бъркаме на ръка.
Получената смес изсипваме в тавичка със свалящ се ринг и диаметър 25 -26 см
върху намазана с масло хартия за печене.
Печем в загрята до 180 градуса фурна около 30 - 35 мин.
При необходимост завиваме с алуминиево фолио , за да не прегори.
Проверяваме блата с дървено шишче дали е изпечен  – тест суха клечка.
Охлаждаме върху решетка.
на крема :
Трябва сметаната да е добре охладена.
Желателно е и съда в който ще я разбивате както и бъркалките на миксера да са студени.
Аз ги слагам за кратко във фризера непосредствено преди разбиването.
Разбиваме сметаната с пудрата захар до получаване на кремообразна смес.
От тази смес отделяме 100 гр.
Към останалата разбита сметана прибавяме маскарпонето и меда.

Разбиваме за кратко до хомогенност.
Разтопяваме шоколада на водна баня или в микровълновата.
Към него прибавяме отделените 100 гр. разбита сметана и разбиваме с миксер до хомогенност.
Така получаваме кафявия крем за декорация на тортата отгоре.

Оформяне на тортата :
Напълно охладеният блат разрязваме хоризонтално на две платки.
Поставяме го в подходяща чиния за сервиране или върху подложка за торта.
Използваме ринга от тавичката за да може лесно да оформим тортата.
/ Аз използвах и една пластмасова папка , която съм нарязала на четири правоъгълника ,
за да може след това лесно да се извади и да остане гладка отстрани. /
Сиропираме първата платка с половината прясно мляко.
Изсипваме белия крем и подравняваме добре.
Отделяме малка част от него за декорация.

Поставяме втория блат и го сиропираме с другата половина от прясното мляко.
Завиваме получената торта със стреч фолио или найлонов плик и
я оставяме за няколко часа в хладилник да стегне.
Аз както обикновено я оставих една нощ.
От шоколадовата смес отделяме малка част и прибавяме към нея 40 - те мл. прясно мляко.
Затопляме леко на водна баня или в микровълновата  , за да се втечни.
Прехвърляме получената смес в сладкарски триъгълен плик или в здраво найлоново пликче.
Отрязваме върха на плика съвсем в края и поливаме тортата отстрани и отгоре.
След това с помощта на накрайник звезда правим шоколадовите цветя отгоре.
С друг накрайник  / ползвах от типа руски накрайници / шприцоваме белите цветя.
Останалия ми бял крем оцветих със зелена сладкарска боя и
шприцовах листата с накрайник за листа.
Може да украсите тортата и с подръчни материали и на ваш вкус и фантазия.
Уверявам ви вкусът е поразителен!
Мисля , че много ще ви хареса тази торта !
Ако искате да направите по – висока торта / на четири пласта / ,
трябва да удвоите всички продукти !

















Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/09/kinder-pingui.html
Благодаря на всички , които ще спазят  
Закона за авторското право и сродните му права !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...