Translate

четвъртък, 16 януари 2020 г.

Мъфини от бадемово брашно с малини




Мъфини от бадемово брашно с малини

Продукти:
3 бр. яйца
130 гр. кафява захар
200 гр. бадемово брашно
150 гр. заквасена сметана
30 гр. масло
8 гр. бакпулвер
1 бр. ванилия
80 гр. сурови бадеми
150 гр. малини / в случая замразени /
за украса белтъчен крем  / Италиански меренг / :
58 гр. белтък / 2 бр. белтъци /
155 гр. захар
30 мл. вода
1/3 к.л. лимонена киселина
щипка сол
Приготвяне :
Разбиваме яйцата със захарта и ванилията до кремообразна смес
Прибавяме разтопеното масло и заквасената  сметана , като бъркаме на ръка и 
внимаваме да не спадне.
Маслото трябва да е течно , но не горещо!
Прибавяме бадемовото брашно и бакпулвера и разбъркваме.
Накрая прибавяме бадемите и замразените малини и бъркаме внимателно.
/ Бадемите трябва да са нарязани на едро. Аз ги смлях за кратко в чопъра./

Разпределяме сместа в намазана с масло форма за мъфини – 12 бр.

Печем около 40 мин. в загрята на 180 градуса фурна.
При необходимост завиваме с алуминиево фолио , за да не прегорят отгоре.
Проверяваме с дървено шишче дали е изпечен – тест суха клечка.



Приготвяне на меренга :
В подходящ съд слагаме захарта и водата.
В началото варим на силна степен на котлона.
След като заври намаляваме на средна степен. 
Трябва да започнат да се образуват мехурчета по цялата повърхност.
След като са започнали да се образуват мехурчетата засичаме 7 - 8 мин.
На 3 - та  минута / от отчитане на времето / започваме да разбиваме белтъците
със солта с миксер на най – високата му степен.
Непосредствено преди да махнем захарния сироп от котлона добавяме
лимонената киселина и разбъркваме добре.
Разбиваме белтъците до гъста бяла пяна.
Прибавяме на тънка струйка горещия захарен сироп ,
като не спираме разбиването на най - високата скорост на миксера.
Добавяме ванилията и разбиваме така още около 10 – 12 мин.
Получава се гъст крем , много подходящ за украса.
/ Ако имате кухненски термометър  - когато температурата на захарния сироп е достигнала 120 градуса , значи е готов.  Ако нямате , засичайте времето както съм го описала по – горе . /
За украсата използвах сладкарски триъгълни пликове и накрайници за листа , накрайник за листа на хризантема и роза.
Оцветих крема със сладкарски гел бои.


























Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/01/blog-post_16.html
Благодаря на всички , които ще спазят  
Закона за авторското право и сродните му права !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...