Патица със зеле в глинен съд
Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,
като споделяте този линк с рецептата :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/01/blog-post_64.html
Мноого вкусно
!😋😋😋
По принцип
основната рецепта е на моята сестра , за
което и благодаря !
Обичам те , систър
! 😍😍😍
Може да се
приготвя , както с прясно , така и с кисело зеле.
Количеството
на зелето може да се увеличи , според предпочитанията на всеки !
Продукти :
1 бр. патица
– около 2 кг.
/ в случая
беше точно 2,130 гр. /
800 гр. зеле
/ около ½ средна зелка /
2 стръка
праз
1 бр.
червена чушка
1 бр. зелена
чушка
½ морков
за зелето :
1 с.л. сол
2 – 3 с.л.
червен пипер
1 с.л.
чубрица
1 ч.л. черен
пипер
щипка чили
1 - 2 бр. дафинови листа
за патицата:
1 с.л. сол
1 ч.л.
куркума
добавки :
150 мл. вода
около 20 - 30
гр. масло
Приготвяне :
Нарязваме
зелето , праза и чушките.
/ Използвах замразена червена чушка. /
Може да ги
настържем на ренде с подходящи приставки.
Настъргваме
или нарязваме моркова.
Ако имаме
дреболии към патицата , също ги нарязваме , и ги прибавяме.
Прибавяме
подправките за зелето и разбъркваме
добре.
Внимание ! Ако използвате кисело зеле , то е солено !
Овкусяваме патицата със сместа от сол и куркума отвътре и отвън.
Пълним
патицата с колкото може да побере от сместа със зелето.
Останалата
част разпределяме отдолу под патицата и отстрани.
Наливаме
водата в края на съда внимателно , за да не се отмият подправките.
Поставяме
парченцата масло отгоре върху патицата.
Похлупваме и
поставяме в студена фурна , за да не се спука глинения съд.
Включваме
фурната на 180 градуса и печем 3 часа.
Уверявам ви голяма вкусотия!
Уверявам ви голяма вкусотия!
Може по същата рецепта да си приготвите патицата със зеле и в тава.
Ето тук съм я пекла в тава , като я покрих с алуминиево фолио по време на печене.
Пекох на 220 градуса , и след това намалих на 180.
Към края на печенето махнах фолиото, за да се позапече отгоре.
Тук количеството на зелето е почти тройно / също и на зеленчуците / повече отколкото съм посочила в рецептата.
Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите
следния линк към нея :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/01/blog-post_64.html
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/01/blog-post_64.html
Благодаря на всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му
права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар