Translate

вторник, 14 януари 2020 г.

Патица със зеле в глинен съд





Патица със зеле в глинен съд

Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,

като споделяте този линк с рецептата :

 https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/01/blog-post_64.html

 

Мноого вкусно !😋😋😋
По принцип основната рецепта е на моята сестра , за което и благодаря !
Обичам те , систър ! 😍😍😍
Може да се приготвя , както с прясно , така и с кисело зеле.
Количеството на зелето може да се увеличи , според предпочитанията на всеки !
Продукти :
1 бр. патица – около 2 кг.
/ в случая беше точно 2,130 гр. /
800 гр. зеле / около ½ средна зелка /
2 стръка праз
1 бр. червена чушка
1 бр. зелена чушка
½ морков
за зелето :
1 с.л. сол
2 – 3 с.л. червен пипер
1 с.л. чубрица
1 ч.л. черен пипер
щипка чили
1 - 2 бр. дафинови листа
за патицата:
1 с.л. сол
1 ч.л. куркума
добавки :
150 мл. вода
около 20 - 30 гр. масло
Приготвяне :
Нарязваме зелето , праза и чушките.
/ Използвах замразена червена чушка. /
Може да ги настържем на ренде с подходящи приставки.
Настъргваме или нарязваме моркова.
Ако имаме дреболии към патицата , също ги нарязваме , и ги прибавяме.
Прибавяме подправките за зелето и разбъркваме добре.
Внимание ! Ако използвате кисело зеле , то е солено !

Овкусяваме патицата със сместа от сол и куркума отвътре и отвън.
Пълним патицата с колкото може да побере от сместа със зелето.
Останалата част разпределяме отдолу под патицата и отстрани.
Наливаме водата в края на съда внимателно , за да не се отмият подправките.
Поставяме парченцата масло отгоре върху патицата.

Похлупваме и поставяме в студена фурна , за да не се спука глинения съд.
Включваме фурната на 180 градуса и печем 3 часа.
Уверявам ви голяма вкусотия!











 
Може по същата рецепта да си приготвите патицата със зеле и в тава.
 
 
Ето тук съм я пекла в тава , като я покрих с алуминиево фолио по време на печене.
Пекох на 220 градуса , и след това намалих на 180.
 Към края на печенето махнах фолиото, за да се позапече отгоре.
Тук количеството на зелето е почти тройно / също и на зеленчуците / повече отколкото  съм посочила в рецептата.



Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/01/blog-post_64.html
Благодаря на всички , които ще спазят  
Закона за авторското право и сродните му права !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...