Курабийки - мъфини с рикота , шоколад и кокос
Реших да
публикувам тази рецепта ,
защото съм я
правила много пъти във вариант с извара / ето тук : https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2018/10/blog-post_4.html /. Винаги е била успешна.
Това са любимите курабийки на моята дъщеря.
Лесни са за правене и вкусът им е направо невероятен.
Така да се каже рецепта от стария тефтер.
Но този път реших да променя малко състава им , използвайки рикота и масло.
Мисля , че отново станаха супер – неустоими.
Правят се изключително бързо – за не повече от час!
Продукти :
145 гр. рикота
130 гр. захар145 гр. рикота
60 гр. масло
50 мл. прясно мляко
300 гр. брашно
8 гр. бакпулвер
1 бр. ванилия
щипка сол
100 гр. шоколад , начупен на парченца
50 гр. кокосови стърготини
20 гр. сурово кашу / или други ядки /
Приготвяне :
Размесват се
рикотата , маслото , захарта , прясното мляко ,ванилията и солта.
Маслото трябва
да е меко , със стайна температура.
Брашното се
пресява с бакпулвера и се прибавя към горната смес.
Меси се до
меко тесто./ Аз го измесих със миксера , с приставката за тесто за около 5 мин. /
Накрая добавяме и парченцата шоколад и също леко измесваме ,
за да се разпределят равномерно в тестото.
1 вариант / който съм снимала /
Оформят се топки с тегло около 70 гр.
Поставят
се в намазана с масло форма за мъфини – 12 бр. и се притискат леко , за да
заемат формичките.Оформят се топки с тегло около 70 гр.
Набучва се
суровото кашу.
За
предпочитане е формата да е силиконова.Пекат се в загрята на 180 градуса фурна около 30 мин.
Може да
направите проверка с дървено шишче дали са изпечени – тест суха клечка.
Може при
необходимост към края на печенето да ги покриете с алуминиево фолио ,
за да не
прегорят отгоре.
2 вариант
Оформят се
топчета колкото голям орех .
Сплескват се
като малки питки с диаметър около 7 - 8 см.
/Може да се
намажат с разбито яйце. /
Пекат се
върху хартия за печене при температура 180 градуса около 20 мин. до
зачервяване.
Моля , не копирайте снимки и текстове
от този блог
за търговски и комерсиални цели
без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата
като ваша ,
само след като сте направили
нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за
лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може
да я споделите като посочите следния линк към нея :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/01/blog-post_26.html
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/01/blog-post_26.html
Благодаря на всички , които ще
спазят
Закона за авторското
право и сродните му права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар