Translate

неделя, 26 януари 2020 г.

Курабийки - мъфини с рикота , шоколад и кокос




Курабийки - мъфини с рикота , шоколад и кокос 

Реших да публикувам тази рецепта , 
защото съм я правила много пъти във вариант с извара / ето тук : https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2018/10/blog-post_4.html /. 
Винаги е била успешна. 
Това са любимите курабийки на моята дъщеря.
Лесни са за правене и вкусът им е направо невероятен.
Така да се каже рецепта от стария тефтер.
Но този път реших да променя малко състава им , използвайки рикота и масло.
Мисля , че отново станаха супер – неустоими.
Правят се изключително бързо – за не повече от час!
Продукти : 
145 гр. рикота
130 гр. захар
60 гр. масло
50 мл. прясно мляко
300 гр. брашно
8 гр. бакпулвер
1 бр.  ванилия
щипка сол
100 гр. шоколад , начупен на парченца
50 гр. кокосови стърготини
20 гр. сурово кашу / или други ядки /
Приготвяне : 
Размесват се рикотата , маслото , захарта , прясното мляко ,ванилията и солта.
Маслото трябва да е меко , със стайна температура.
Брашното се пресява с бакпулвера и се прибавя към горната смес.
Меси се до меко тесто.
/ Аз го измесих със миксера , с приставката за тесто за около 5 мин. /
Прибавят се кокосовите стърготини и леко се доизмесва на ръка.
Накрая добавяме и парченцата шоколад и също леко измесваме ,
за да се разпределят равномерно в тестото.

Може да се направят по два начина :
1 вариант / който съм снимала / 
Оформят се топки с тегло около 70 гр.
Поставят се в намазана с масло форма за мъфини – 12 бр. и се притискат леко , за да заемат формичките.
Набучва се суровото кашу.
 
За предпочитане е формата да е силиконова.
Пекат се в загрята на 180 градуса фурна около 30 мин.
Може да направите проверка с дървено шишче дали са изпечени – тест суха клечка.
Може при необходимост към края на печенето да ги покриете с алуминиево фолио , 
за да не прегорят отгоре.




2 вариант
Оформят се топчета колкото голям орех .

Сплескват се като малки питки с диаметър около  7 - 8  см.

/Може да се намажат с разбито яйце. /

Пекат се върху хартия за печене при температура 180 градуса около 20 мин.  до зачервяване.

















Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/01/blog-post_26.html
Благодаря на всички , които ще спазят  
Закона за авторското право и сродните му права !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...