Мусова торта с ягоди и шоколад
Продукти :
за муса :
230 гр. ягоди / може и повече , в случая замразени /
600 гр.
сметана 30 %
100 гр. бял шоколад
120 гр. мед
50 гр.
шоколадови криспи топчета
2 бр.
ванилии
20 гр.
желатин
100 мл. вода
щипка суха сладкарска
червена боя / може и без нея /
за блата :
120 гр.
бисквити / твърди /
100 мл.
прясно мляко
100 гр.
бял шоколад
50 гр.
черен школад / или млечен /
20 гр.
какао
за украса :
филетирани
бадеми
Приготвяне :
на муса :
Смиламе ягодите
с чопър или пасатор.
Оставяме
желатина да набъбне в студената вода.
Загряваме
на котлон сметаната с начупения на
парченца шоколад.
Бъркаме
непрекъснато , докато се разтопи шоколада.
Махаме от
огъня и прибавяме меда , ванилията и ягодите.
Втечняваме
желатина на водна баня или го загряваме в микровълновата
за около 20 сек.
за около 20 сек.
Прибавяме
го към сместа и разбъркваме добре.
Изчакваме
леко да се охлади и поръсваме отгоре шоколадовите топчета.
Изсипваме
получената смес в силиконова форма и я поставяме във фризера ,
докато се охлади и замръзне.
докато се охлади и замръзне.
на блата :
След като
муса е престоял няколко часа във фризера , приготвяме „блата“.
Загряваме
прясното мляко.
Прибавяме
какаото и начупения на парченца бял и черен шоколад.
Изваждаме
вече поохладения мус и изсипваме сместа с бисквити и шоколад.
Оставих я
една нощ , за да замръзне напълно и да може лесно да се извади от силиконовата
форма.
Обръщаме
върху подходяща за сервиране чиния.
Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите
следния линк към нея :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/01/blog-post_30.html
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/01/blog-post_30.html
Благодаря на всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му
права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар