Translate

петък, 15 май 2020 г.

Мъфини със стафиди и слънчогледови семки


Мъфини със стафиди и слънчогледови семки

Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,

като споделяте този линк с рецептата :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/05/blog-post_15.html

Защото си ги пожелаха за закуска!

Мъфини – казах си - лесна работа !

Да , ама седя и си мисля - няма как ,

трябва да са по – различни от предишните !

Така ми хрумна да им сложа едни стафиди вътре !

… Ама само стафиди – видя ми се скучна работа!

И така , отворих фризера да умувам какво

още мога да им добавя и хоп пред мен изскочиха слънчогледовите семки !

Казах си – що пък не , ще пробвам една такава комбинация ,

пък да видим , каквото стане !

Мисля , че се получиха доста добри и на вид и на вкус!

Нещо средно между курабийки и мъфини !

Затова ви предоставям и рецептата :

Продукти :

3 бр. яйца

250 гр. брашно

140 гр. захар

100 гр. краве масло

10 гр. бакпулвер

1 бр. ванилия

щипка сол

100 гр. стафиди

70 гр. сурови слънчогледови семки

Приготвяне :

Желателно е всички продукти да са със стайна температура.

Разбиваме мекото масло със захарта и ванилията до кремообразна маса.

Прибавяме едно по едно яйцата и продължаваме да разбиваме.

Към тази смес прибавяме пресятото с бакпулвера брашно.

Бъркаме на ръка или на ниска скорост на миксера.

Трябва да се получи много гъста каша.

Накрая добавяме стафидите и слънчогледовите семки.

Разбъркваме внимателно за да се разпределят равномерно в сместа.


Получената смес разпределяме във форма за мъфини.

Много лесно се разпределя с помощта на две лъжици.

С едната загребваме от сместа , а с другата избутваме.

Да не ви притеснява , че мъфините са  „рошави“ ,

важното е долу – горе да разпределите сместа еднакво във всички гнезда на формата.

После при печенето си се подравняват сами.

Печем в загрята на 180 градуса фурна около 35 мин. , докато леко се позачервят отгоре.

При необходимост може да покриете с алуминиево фолио отгоре , за да не прегорят.

Проверявате с дървено шишче дали са изпечени – тест суха клечка.

Изпечените мъфини охлаждаме върху решетка.




















Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог

за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !

Моля , не представяйте рецептата като ваша ,

само след като сте направили нищожни промени към нея !

Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !

Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/05/blog-post_15.html

 

Благодаря на всички , които ще спазят

Закона за авторското право и сродните му права !






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...