Чийзкейк / кето / без брашно и без захар
Ще ми помогнете в популяризирането на блога , като споделяте този линк с рецептата :https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/05/blog-post_3.html
Продукти :
за блата :
4 бр. яйца
100 - 120 гр. бадемово брашно / ползвах смлени бадеми има ги в Лидл /
50 гр. кокосово брашно / ползвах кокосови стърготини /
6 – 7 гр. бакпулвер
1 с.л. стевия на прах
/ може да използвате като подсладител вместо стевия - еритритол /
ванилия или
друга есенция
няколко кристалчета лимонена киселина
100 гр. краве масло
60 мл. вода
25 гр. какао
90 гр. сурово кашу / или бадеми , орехи и т.н. /
за шоколадовата поливка :
25 гр. какао
25 гр. течна сметана
50 гр. краве масло
1 ч.л. стевия
за крема :
300 гр. заквасена сметана
200 гр. сирене котидж / или рикота , в краен случай – извара /
1 ч.л. стевия
1 с.л. какао
60 мл. вода
10 гр. желатин
Ако желаете да ви е по – сладко ,
трябва да удвоите или утроите количеството стевия.
Приготвяне :
на крема :
Първо си приготвяме крема , защото трябва да се охлади.
Заливаме желатина със студената вода ,
разбъркваме го , и го оставяме да набъбне.
Пасираме сиренето котидж , заквасената сметана и стевията.
/ Малко се втечняват , но това да не ви притеснява. /
Разтопяваме набъбналия желатин на водна баня
или в микровълновата за около 20 сек.
Прибавяме го към горната смес и пасираме за кратко.
Полученият крем разделяме на две части.
Към едната част прибавяме какаото и разбъркваме добре ,
другата част оставяме бяла.
Поставяме ги в хладилник да се охладят и стегнат ,
като разбъркваме от време на време.
на блата :
Разбиваме яйцата със стевията и лимонената киселина.
/ Разбивах ги около 10 мин. /
Смесваме сухите съставки : кокосовите стърготини , смлените бадеми и бакпулвера.
Докато яйцата се разбиват загряваме на котлона маслото , какаото и водата.
Бъркаме непрекъснато до получаването на хомогенна смес.
Оставяме сместа около 10 мин. да си почине.
Прехвърляме я в тавичка / диаметър около 25 см. / ,
върху намазана с масло хартия за печене.
Внимателна подреждаме отгоре суровите ядки ,
като ги разпределяме равномерно по повърхността.
Печем в загрята на 180 градуса фурна около 30 мин.
Проверяваме с дървено шишче дали е изпечен – тест суха клечка.
Изпеченият блат охлаждаме върху решетка.
за шоколадовата поливка :
Загряваме на котлона какаото , маслото и сметаната.
Бъркаме непрекъснато до хомогенна смес.
или в здраво найлоново пликче.
Оформяне :
Отрязваме съвсем в края върха на плика и поливаме блата отгоре с тази смес ,
като са стремим да поливаме между ядките.
Прехвърляме белия и кафявия крем в сладкарски триъгълни пликове.
Използвах два различни накрайника звезда за да ги шприцовам върху блата.
Ако не ви се занимава , може само да намажете блата с кремовете ,
като редувате една лъжица бял , една лъжица кафяв.
Охлаждаме за около 1 – 2 часа в хладилник.
Опитайте да приготвите този кето чийзкейк ,
особено ако сте на диета , уверявам ви няма да съжалявате !
няколко кристалчета лимонена киселина
100 гр. краве масло
60 мл. вода
25 гр. какао
90 гр. сурово кашу / или бадеми , орехи и т.н. /
за шоколадовата поливка :
25 гр. какао
25 гр. течна сметана
50 гр. краве масло
1 ч.л. стевия
за крема :
300 гр. заквасена сметана
200 гр. сирене котидж / или рикота , в краен случай – извара /
1 ч.л. стевия
1 с.л. какао
60 мл. вода
10 гр. желатин
Ако желаете да ви е по – сладко ,
трябва да удвоите или утроите количеството стевия.
Приготвяне :
на крема :
Първо си приготвяме крема , защото трябва да се охлади.
Заливаме желатина със студената вода ,
разбъркваме го , и го оставяме да набъбне.
Пасираме сиренето котидж , заквасената сметана и стевията.
/ Малко се втечняват , но това да не ви притеснява. /
Разтопяваме набъбналия желатин на водна баня
или в микровълновата за около 20 сек.
Прибавяме го към горната смес и пасираме за кратко.
Полученият крем разделяме на две части.
Към едната част прибавяме какаото и разбъркваме добре ,
другата част оставяме бяла.
Поставяме ги в хладилник да се охладят и стегнат ,
като разбъркваме от време на време.
на блата :
Разбиваме яйцата със стевията и лимонената киселина.
/ Разбивах ги около 10 мин. /
Смесваме сухите съставки : кокосовите стърготини , смлените бадеми и бакпулвера.
Докато яйцата се разбиват загряваме на котлона маслото , какаото и водата.
Бъркаме непрекъснато до получаването на хомогенна смес.
Сваляме от
котлона и изчакваме около ½ мин. и вливаме тази смес към яйцата.
Прибавяме
сухата смес и есенцията и разбъркваме добре.Оставяме сместа около 10 мин. да си почине.
Прехвърляме я в тавичка / диаметър около 25 см. / ,
върху намазана с масло хартия за печене.
Внимателна подреждаме отгоре суровите ядки ,
като ги разпределяме равномерно по повърхността.
Печем в загрята на 180 градуса фурна около 30 мин.
Проверяваме с дървено шишче дали е изпечен – тест суха клечка.
Изпеченият блат охлаждаме върху решетка.
До тук изпълнена рецептата
си е идеален кекс
без брашно и без захар !
Загряваме на котлона какаото , маслото и сметаната.
Бъркаме непрекъснато до хомогенна смес.
Сваляме от
котлона и прибавяме стевията.
Прехвърляме
получената смес в сладкарски триъгълен плик или в здраво найлоново пликче.
Оформяне :
Отрязваме съвсем в края върха на плика и поливаме блата отгоре с тази смес ,
като са стремим да поливаме между ядките.
Прехвърляме белия и кафявия крем в сладкарски триъгълни пликове.
Използвах два различни накрайника звезда за да ги шприцовам върху блата.
Ако не ви се занимава , може само да намажете блата с кремовете ,
като редувате една лъжица бял , една лъжица кафяв.
Охлаждаме за около 1 – 2 часа в хладилник.
Опитайте да приготвите този кето чийзкейк ,
особено ако сте на диета , уверявам ви няма да съжалявате !
Моля
, не копирайте снимки и текстове от този блог
за
търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля
, не представяйте рецептата като ваша ,
само
след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля
, използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако
рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк
към нея :
Благодаря
на всички , които ще спазят
Закона за
авторското право и сродните му права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар