Translate

сряда, 6 май 2020 г.

Хрупкави Гофрети



Хрупкави Гофрети
Ще ми помогнете в популяризирането на блога , като споделяте този линк с рецептата : https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/05/blog-post_6.html

Мисля , че рецептата е добра , тъй като приготвените по нея
гофретки останаха за дълго време хрупкави.
/ Макар , че времето днес е доста дъждовно и влажно. /
Могат да се хапват само така като вафлички или с различни
добавки / течен шоколад , сладолед , мед , различни видове сладка и т.н. /.
Разбира се могат да се прибавят и различни видове плодове и ядки.

Имам и друга рецепта за универсални гофрети ето тук :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/03/blog-post_20.html

Продукти :
3 бр. яйца
250 гр. брашно
55 гр. царевично нишесте / едно пакетче /
100 гр. захар
350 мл. прясно мляко
125 гр. краве масло / едно пакетче /
5 гр. бакпулвер
1 бр. ванилия
щипка сол
Приготвяне :
Разделяме яйцата на белтъци и жълтъци.
Разбиваме белтъците с половината захар и щипката сол до пухкав сняг.
Отделно разбиваме жълтъците със захарта и ванилията до кремообразна маса.
Към тях прибавяме нарязаното на порции масло / трябва да е меко със стайна температура /.
Прибавяме нишестето и разбъркваме.
Прибавяме и леко топлото мляко и разбъркваме.
Пресяваме брашното и бакпулвера и го прибавяме и него към сместа с жълтъците.
Бъркаме до хомогенна смес.
Към тази смес прибавяме разбитите на сняг белтъци.

Прибавяме ги на порции , като бъркаме внимателно по стените на съда.
Получава се средно гъста каша.
/ По – гъста от тази за палачинки. /
В предварително загретия гофретник с помощта на голям черпак
изсипваме от сместа и леко я разстиламе с дъното на черпака.

Затваряме гофретника и печем около 10 мин. до зачервяване.
Гофретите трябва много добре да се зачервят и от двете страни.

Охлаждаме ги до пълното им изстиване върху решетка.
Ако нямате такава , може да използвате решетката от фурната.
/ Разбира се може да си ги хапвате и още топлички. /

Получават се много вкусни и хрупкави.
От тази доза излизат около 16 бр. гофретки  / 8 двойни /.
Пробвайте тази рецепта , няма да съжалявате.











Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея :
Благодаря на всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му права !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...