Translate

понеделник, 1 юни 2020 г.

Руло с кайма и броколи



Руло с кайма и броколи

Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,

като споделяте този линк с рецептата :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/06/blog-post.html

Продукти :

за блата :

400 гр. кайма

150 гр. гауда / или кашкавал /

2 бр. яйца

2 стръка пресен лук

2 средно големи домата

1 бр. червена или зелена чушка

3 с.л. зехтин  / ако каймата е много мазна , не добавяйте /

2 с.л. с връх кисело мляко

1/2 ч.л. сода за хляб

1 ч.л. сол / Внимание готовата кайма е солена ! /

1 ч.л. куркума

1 ч.л. черен пипер

1 ч.л. кимион

1 ч.л. червен пипер

щипка чили

за плънката :

400 гр. броколи

500 гр. извара

200 гр. топено сирене

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. черен пипер


4 с.л. лютеница или доматено пюре


Приготвяне :

на блата :

Настъргваме кашкавала на едро.

Нарязваме пресния лук на дребно.

Смиламе доматите / с чопър / или ги настъргваме на ренде.

Режем чушката на дребно.

/ Аз използвах замразена червена чушка и я смлях заедно с доматите. /


Смесваме каймата , кашкавала , яйцата , лука , чушката , доматите  и зехтина .

Прибавяме содата към киселото мляко , да шупне и също ги прибавяме.

Поръсваме с подправките.


Разбъркваме много добре получената смес.

Прехвърляме я в правоъгълната тава на фурната / размер около 30 / 40 см. /,

върху хартия за печене и подравняваме.

Дебелината е около 1 см.

Печем в загрята на 220 градуса фурна около 25 – 30 мин. докато се позачерви отгоре.

Когато блата се е охладил го обръщаме върху лист хартия за печене.

/ За по –лесно обръщане използвах решетката от фурната. /





на плънката :

Потапяме броколите във вряща , подсолена вода и ги варим около 5 мин.

/ Около 1,5 л. вода + 1 с.л. сол /

Вадим ги , и веднага ги потапяме в ледено студена вода.

Накъсваме ги на розички и ги смиламе с чопър.

/ Може да ги нарежете на дребно. /

Към смлените броколи прибавяме изварата , топеното сирене ,

солта и черния пипер и разбъркваме добре.

Мажем внимателно рулото с тази смес и подравняваме.


Отгоре мажем тънък слой от лютеницата.

Завиваме рулото с помощта на хартията за печене и го оставяме на хладно да стегне.

Може да се сервира студено , а може и леко да се подгрее преди сервиране.

Пробвайте тази рецепта , надявам се да ви хареса!












Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог

за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !

Моля , не представяйте рецептата като ваша ,

само след като сте направили нищожни промени към нея !

Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !

Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/06/blog-post.html

Благодаря на всички , които ще спазят

Закона за авторското право и сродните му права !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...