Translate

сряда, 3 юни 2020 г.

Кето палачинки / без брашно и без захар /


Кето палачинки


/ без брашно и без захар /

Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,

като споделяте този линк с рецептата :

Отдавна се каня да пробвам да приготвя едни кето палачинки !

Е … мисля , че се справих добре ! 🤔 🥞 🥞 🥞 🥰

Честно казано , останах очарована от резултата ! 🥰 

Децата страшно много ги харесаха ! 😋 🥞 🥞 🥞 🥰

Надявам се , че всички , които спазват кето режим на хранене ще ги харесат.

Затова написах и рецептата.

Ако не сте на кето режим на хранене , може да замените стевията с мед.

От това количество продукти ми излязоха 10 бр. палачинки ,
с диаметър около 16 - 17 см.

Продукти :


4 бр. яйца

200 гр. сурови бадеми

500 гр. заквасена сметана

90 гр. краве масло

50 гр. моцарела

3 с.л. стевия / или мед /

/ може да използвате като подсладител вместо стевия - еритритол /

/ ако искате да са солен вариант , не добавяйте /

15 гр. чиа

8 гр. хуск

8 гр. кокосово брашно

8 гр. бакпулвер

есенция / ванилия , лимон , лайм и др. /

за какаов вариант  прибавяме :

2 с.л. какао

4 с.л. вода

Приготвяне :

Смиламе бадемите на възможно най – ситно с чопър.



Настъргваме моцарелата. / Аз ползвах готова , настъргана. /
Разбиваме яйцата със стевията и есенцията.
Прибавяме сметаната и маслото / да е течно , но не и горещо /.

Смесваме сухите съставки – смлените бадеми , кокосовото брашно , хуска и бакпулвера.

Прибавяме ги към сместа с яйцата и разбъркваме добре.

Накрая прибавяме моцарелата и чиата  и също разбъркваме.



Оставяме сместа около 30 – 40 мин. да си „почине“.

Преди всяка палачинка мажем тигана с масло.

При печенето не използвайте тиган с диаметър по – голям от 18 – 20 см. ,

защото палачинките са доста крехки и трудно се обръщат.

Внимавайте при обръщането им !

Трябва да използвате широка шпатула и

много внимателно да ги обърнете , за да не се разкъсат.

Загребваме от сместа с подходящ черпак и изсипваме в горещия тиган.

Наклоняваме тигана във всички посоки , за да може сместа да се разпредели равномерно.

Всяка палачинка печем на средна степен на котлона около 4 – 5 мин.

/ От 9 степени пекох на 5 – та. /

Обръщаме я и я печем от другата страна около 2 – 3 мин.


След изпичане може да намажем палачинката с масло.


Ако искате палачинките , да не са сладки , не прибавяйте стевията.

Ако искате да приготвите какаови палачинки , прибавете 2 с.л. какао и 4 с.л. вода.

Аз пригових  3 какаови палачинки , затова прибавих 1 с.л. какао и 2 с.л. вода.



Пробвайте тази рецепта , сигурна съм че ще ви хареса!



















Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея :https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/06/blog-post_3.html
Благодаря на всички , които ще спазят

Закона за авторското право и сродните му права !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...