Translate

петък, 12 юни 2020 г.

Бананов кекс без брашно и без захар


Бананов кекс
без брашно и без захар

Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,

като споделяте този линк с рецептата :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/06/blog-post_12.html

Продукти :

4 бр. яйца

4 бр. банани

70 гр. кокосово масло

30 гр. кокосово брашно

/ може дори и 60 гр. , видя ми се доста влажен след изпичането ,

следващият  път ще пробвам  направо с 60 гр. /

30 гр. кокосови стърготини

10 гр. хуск

15 гр. бакпулвер

2 с. л. стевия / или мед  /

/ може да използвате като подсладител вместо стевия - еритритол /

1 с.л. канела

щипка сол

За поръсване :

80 гр. сурови бадеми

20 гр. сурово кашу

Приготвяне :

Намачкваме бананите с вилица.

Яйцата също разбиваме на ръка.


Прибавяме яйцата към бананите заедно със стевията.

Втечняваме кокосовото масло / на водна баня /.

Намазваме си формата за кекс и останалата част прибавяме към сместа.

Смесваме сухите съставки :

кокосовото брашно , хуска , бакпулвера , канелата и солта.

Прибавяме сухите съставки към сместа с яйцата и разбъркваме много добре.


Накрая прибавяме кокосовите стърготини и разбъркваме много добре.



Оставяме сместа около 15 мин. да си „почива“.


Прехвърляме я във формата за кекс и върху нея внимателно подреждаме

бадемите и кашуто.

/ Може само бадеми или други сурови ядки. /



Може да използвате по – малка форма за кекс с диаметър 18 - 20 см ,

защото не се получава много голям кекс.

/ Аз просто не съобразих и вече бях намазала голямата форма за кекс с

кокосовото масло./

Печем в предварително загрята до 180 градуса фурна около 50 мин.

При необходимост завиваме с алуминиево фолио отгоре , за да не прегори.

Проверяваме с дървено шишче дали е изпечен – тест суха клечка.

Охлаждаме върху решетка.













Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог

за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !

Моля , не представяйте рецептата като ваша ,

само след като сте направили нищожни промени към нея !

Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !

Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея :https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/06/blog-post_12.html

 

Благодаря на всички , които ще спазят

Закона за авторското право и сродните му права !

 

2 коментара:

  1. Здравейте! Мога ли да заменя хуска с нещо друго?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте!
      Предполагам , че ако сложите малко повече
      кокосово брашно /примерно 60гр. / или бадемово ще се получи. Пробвайте! Ще чакам отзив!
      Защото , както съм написала ми се видя леко влажен кекса след изпичане и аз също ще пробвам следващият път с 60гр.

      Изтриване

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...