Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,
като споделяте този линк с рецептата :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/06/blog-post_18.html
Продукти :
За тестото:
1 бр. яйце
250 гр. брашно
100 гр. захар
100 гр. краве масло
5 гр. бакпулвер
1 бр. ванилия / или есенция лимон /
щипка сол
За крема :
400 гр. извара / за предпочитане кремообразна /
2 бр. яйца
100 гр. захар
100 гр. заквасена сметана
1 с.л. царевично нишесте
1 бр. ванилия
За плодовата плънка :
350 гр. череши / почистени , без костилки /
300 гр. кайсии , нектарини / почистени , без костилки /
200 гр. ягоди
/ може да използвате и други плодове в зависимост от сезона /
1 с.л. царевично нишесте
2 с.л. захар
Приготвяне :
Махаме костилките на черешите с машинка или с безопасна игла.
Кайсиите и нектарините потапяме за кратко в съд с вряща вода ,
за да може лесно да ги обелим.
Махаме им костилките и ги режем на парчета.
Ягодите също
режем на парчета , ако са дребни ги оставяме цели.
Отделно към яйцата прибавяме пресятото с бакпулвера брашно ,
захарта , солта и ванилията.
Настъргваме
маслото на едро на ренде и
също го прибавяме към горната смес.
Замесваме средно твърдо тесто.
Поставяме го
в хладилник , като покриваме съда с найлон ,
за да се охлади , около 30 мин.
Отделно с
пасатор пасираме яйцата , изварата ,
сметаната , захарта , нишестето и ванилията.
По този начин получаваме крема.
Ако ползвате
обикновена извара ,
трябва първо да я пасирате до кремообразна и
след това да прибавите и другите продукти за крема.
Използвах тава със свалящ се ринг и диаметър 25 см.
Дъното на тавата застлах с хартия за печене.
Поставяме охладеното
тесто в тавата и
с ръце оформяме кора с дебелина около 0,5 см. ,
като
повдигаме по вътрешната стена на тавата ,
за да се оформи нещо като борд.
Смесваме плодовете и изсипваме 2/3 от тях върху блата ,
като се стремим да ги разпределим равномерно.
Поръсваме плодовете с 1 с.л. царевично нишесте , като ръсим през цедка.
След това поръсваме с 1 с.л. захар.
Отгоре изливаме внимателно цялото количество крем.
Подреждаме
внимателно останалата 1/3 от плодовете и
също ги поръсваме с 1 с.л. захар.
Печем на 180 градуса около 1 час.
След изпичане охлаждаме върху решетка.
След като
напълно се е охладил сладкиша ,
внимателно отстраняваме ринга.
/ Минаваме с
тънък нож между блата и ринга ,
за да сме сигурни , че се е отлепил . /
Внимателно отстраняваме хартията за печене и
прехвърляме в подходяща чиния за сервиране.
Украсих с разбита сметана 30 % - 200 гр. + 100 гр. пудра захар + ванилия .
Също и с череши.
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако
рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк
към нея :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/06/blog-post_18.html
Благодаря на всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар