Translate

четвъртък, 18 юни 2020 г.

Печен чийзкейк със сезонни плодове



Печен чийзкейк
със сезонни плодове

Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,

като споделяте този линк с рецептата :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/06/blog-post_18.html

Продукти :

За тестото:

1 бр. яйце

250 гр. брашно

100 гр. захар

100 гр. краве масло

5 гр. бакпулвер

1 бр. ванилия / или есенция лимон /

щипка сол

За крема :

400 гр. извара / за предпочитане кремообразна /

2 бр. яйца

100 гр. захар

100 гр. заквасена сметана

1 с.л. царевично нишесте

1 бр. ванилия

За плодовата плънка :

350 гр. череши / почистени , без костилки /

300 гр. кайсии , нектарини  / почистени , без костилки /

200 гр. ягоди

/ може да използвате и други плодове в зависимост от сезона /

1 с.л. царевично нишесте

2 с.л. захар

Приготвяне :

Махаме костилките на черешите с машинка  или с безопасна игла.

Кайсиите и нектарините потапяме за кратко в съд с вряща вода ,

за да може лесно да ги обелим.

 

Махаме им костилките и ги режем на парчета.

Ягодите също режем на парчета , ако са дребни ги оставяме цели.

Отделно към яйцата прибавяме пресятото с бакпулвера брашно ,

захарта , солта и ванилията.

Настъргваме маслото на едро на ренде и

също го прибавяме към горната смес.

Замесваме средно твърдо тесто.

Поставяме го в хладилник , като покриваме съда с найлон ,

за да се охлади , около 30 мин.

Отделно с пасатор пасираме яйцата , изварата ,

сметаната , захарта , нишестето и ванилията.

По този начин получаваме крема.

Ако ползвате обикновена извара ,

трябва първо да я пасирате до кремообразна и

след това да прибавите и другите продукти за крема.

 


Използвах  тава със свалящ се ринг и диаметър 25 см.

Дъното на тавата застлах с хартия за печене.

Поставяме охладеното тесто в тавата и

с ръце оформяме кора с дебелина около 0,5 см. ,

като повдигаме по вътрешната стена на тавата ,

за да се оформи нещо като борд.

Смесваме плодовете и изсипваме 2/3 от тях върху блата ,

като се стремим да ги разпределим равномерно.

Поръсваме плодовете с 1 с.л. царевично нишесте , като ръсим през цедка.

След това поръсваме с 1 с.л. захар.

Отгоре изливаме внимателно цялото количество крем.

Подреждаме внимателно останалата 1/3 от плодовете и

също ги поръсваме с 1 с.л. захар.

Печем на 180 градуса около 1 час.

След изпичане охлаждаме върху решетка.

След като напълно се е охладил сладкиша ,

внимателно отстраняваме ринга.

/ Минаваме с тънък нож между блата и ринга ,

за да сме сигурни , че се е отлепил . /

Внимателно отстраняваме хартията за печене и

прехвърляме в подходяща чиния за сервиране.

Украсих с разбита сметана 30 % - 200 гр. + 100 гр. пудра захар + ванилия .

Също и с череши.
















Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог

за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !

Моля , не представяйте рецептата като ваша ,

само след като сте направили нищожни промени към нея !

Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !

Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/06/blog-post_18.html

 

Благодаря на всички , които ще спазят

Закона за авторското право и сродните му права !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...