Печен Кето чийзкейк
Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,
като споделяте този линк с рецептата :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/09/blog-post_17.html
Може да си приготвите този чийзкейк и в не кето вариант ,
като замените брашната с обикновено брашно / около 100 гр. /
и стевията с мед или захар на вкус / около 160 – 180 гр. / !
Продукти :
5 бр. яйца
1 кг. фина , кремообразна извара / ако нямате кремообразна извара ,
може да използвате и обикновена , но трябва първо да я пасирате /
500 гр. заквасена сметана
60 гр. краве масло
2 с.л. сусамов тахан
40 мл. течна стевия / или 4 – 5 с.л. суха /
/ може да използвате като подсладител еритритол вместо стевия /
30 гр. кокосово брашно
30 гр. брашно от рожков
15 гр. хуск
15 гр. бакпулвер
есенция / лимон , ванилия /
150 гр. ягоди
150 гр. малини
100 гр. боровинки
1 с.л. кокосово брашно
30 гр. сурово кашу / или други сурови ядки /
за тъмно кафявата шарка :
1 с.л. какао
за украса :
200 гр. крема сирене
1 ½ с.л. стевия
няколко капки есенция
Приготвяне :
Пасираме с пасатор изварата , сметаната , тахана и стевията.
Прибавяме маслото / да е течно , но не горещо / и разбъркваме.
Прибавяме яйцата и отново пасираме.
Смесваме сухите съставки : кокосовото брашно , брашното от рожков , хуска и бакпулвера.
Размесваме ги и получената суха смес прибавяме към течната.
Отново
пасираме и разбъркваме добре.
Оставяме получената смес за около 30 мин. , като я разбъркваме от време на време.
Целта е брашната да попият част от влагата и да набъбнат.
Прехвърляме сместа в подходяща тавичка.
/ Аз пекох в квадратна тавичка 27 / 27 см със свалящ се ринг. /
Печем в подходяща тава , застлана с хартия за печене и намазана с масло.
Може да отделим малка част от сместа и да добавим към нея какаото.
Какаото трябва да е пресято през цедка , за да не стане на бучки.
Разбъркваме добре и я изсипваме на кръгчета върху другата смес.
С вилица или дървено шишче минаваме през тъмните кръгчета , за да се получи интересна шарка.
/ Може да пропуснете тази стъпка при приготвянето. /
Почистените и измити плодове поръсваме с кокосовото брашно ,
така , че то да полепне по тях.
Целта е плодовете да не паднат на дъното при печенето.
Нареждаме внимателно плодовете върху кексовата смес ,
като се стремим да ги разпределим равномерно.
Подреждаме също и кашуто.
Печем в загрята до 180 градуса фурна около 50 – 55 мин.
При необходимост завиваме отгоре с алуминиево фолио , за да не прегори.
Изпеченият чийзкейк охлаждаме върху решетка.
След като напълно се е охладил много внимателно го прехвърляме в подходяща за сервиране чиния.
За украсата използвах крема сирене , като добавих към него стевията и разбърках добре.
Прехвърлих сместа в сладкарски триъгълен плик с накрайник звезда.
Шприцовах розички по периферията на сладкиша.
На върха на всяка розичка поставих по една малинка с боровинка в нея.
Вие може да го украсите по друг начин , използвайте въображинието си !
Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк към нея :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/09/blog-post_17.html
Благодаря на всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар