Translate

четвъртък, 17 септември 2020 г.

Печен Кето чийзкейк


 

Печен Кето чийзкейк

Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,

като споделяте този линк с рецептата : 

 https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/09/blog-post_17.html

Може да си приготвите този чийзкейк и в не кето вариант ,

като замените брашната с обикновено брашно / около 100 гр. /

 и стевията с мед или захар на вкус / около 160 – 180 гр. / !

Продукти :

5 бр. яйца

1 кг. фина , кремообразна извара / ако нямате кремообразна извара ,

може да използвате и обикновена , но трябва първо да я пасирате /

500 гр. заквасена сметана

60 гр. краве масло

2 с.л. сусамов тахан

40 мл. течна стевия / или 4 – 5 с.л. суха /

/  може да използвате като подсладител еритритол вместо стевия /

30 гр. кокосово брашно

30 гр. брашно от рожков

15 гр. хуск

15 гр. бакпулвер

есенция / лимон , ванилия /


150 гр. ягоди

150 гр. малини

100 гр. боровинки

1 с.л. кокосово брашно

30 гр. сурово кашу / или други сурови ядки /

 

за тъмно кафявата шарка :

1 с.л. какао


за украса :

200 гр. крема сирене

1 ½ с.л. стевия

няколко капки есенция

 

Приготвяне :

Пасираме с пасатор изварата , сметаната , тахана и стевията.

 

Прибавяме маслото / да е течно , но не горещо / и разбъркваме.

 

Прибавяме яйцата и отново пасираме.

 

Смесваме сухите съставки : кокосовото брашно , брашното от рожков , хуска и бакпулвера.

 

Размесваме ги и получената суха смес прибавяме към течната.

 

Отново пасираме и разбъркваме добре.

Оставяме получената смес за около 30 мин. , като я разбъркваме от време на време.

Целта е брашната да попият част от влагата и да набъбнат.

Прехвърляме сместа в подходяща тавичка.

/ Аз пекох в квадратна тавичка 27 / 27 см със свалящ се ринг. / 

Печем в подходяща тава , застлана с хартия за печене и намазана с масло.

Може да отделим малка част от сместа и да добавим към нея какаото.

Какаото трябва да е пресято през цедка , за да не стане на бучки.

 

Разбъркваме добре и я изсипваме на кръгчета върху другата смес.



С вилица или дървено шишче минаваме през тъмните кръгчета , за да се получи интересна шарка.

/ Може да пропуснете тази стъпка при приготвянето. /

 

Почистените и измити плодове поръсваме с кокосовото брашно ,

така , че то да полепне по тях.


Целта е плодовете да не паднат на дъното при печенето.

Нареждаме внимателно плодовете върху кексовата смес ,

като се стремим да ги разпределим равномерно.

Подреждаме също и кашуто.


Печем в загрята до 180 градуса фурна около 50 – 55 мин.

При необходимост завиваме отгоре с алуминиево фолио , за да не прегори.

Изпеченият чийзкейк охлаждаме върху решетка.





След като напълно се е охладил много внимателно го прехвърляме в подходяща за сервиране чиния.

За украсата използвах крема сирене , като добавих към него стевията и разбърках добре.

Прехвърлих сместа в сладкарски триъгълен плик с накрайник звезда.

Шприцовах розички по периферията на сладкиша.

На върха на всяка розичка поставих по една малинка с боровинка в нея.

Вие може да го украсите по друг начин , използвайте въображинието си !

 

 


















Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог

за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !

Моля , не представяйте рецептата като ваша ,

само след като сте направили нищожни промени към нея !

Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !

Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея : 

 https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/09/blog-post_17.html

 

Благодаря на всички , които ще спазят

Закона за авторското право и сродните му права !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...