Translate

петък, 18 септември 2020 г.

Запеканка с карфиол / или Кето баница /


Запеканка с карфиол

/ или Кето баница /

Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,

като споделяте този линк с рецептата :

 

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/09/blog-post_18.html

Продукти :

5 бр. яйца

0,500 – 0,600 гр. карфиол / една средно голяма глава /

0,100 гр. броколи / няколко розички /

/ може само карфиол или само броколи , или комбинация от двете /

150 гр. краве сирене

150 гр. кашкавал 

/ или смес от жълти меки и твърди сирена  - гауда , ементал , чедър и др. /

150 гр. кисело мляко

80 гр. краве масло

2 стръка пресен лук

1 бр. червена чушка

1 ч.л. куркума

1/2  ч.л. сода за хляб

1/2  черен пипер

1/2  ч.л. сол

щипка чили

Приготвяне :

Задушаваме карфиола и броколите за около 8 – 10 мин. в микровълновата

или ги потапяме за кратко / няколко минути / във вряща вода , леко да поомекнат.

Накъсваме ги на розички.


Нарязваме лука и чушката / ползвах замразена / на дребно и ги

задушаваме в тавата , направо във фурната на 220 градуса в половината масло.

 

 

Прибавяме карфиола и тук там слагаме по някоя розичка от броколите.

Запичаме ги във фурната около 20 – 25 мин. на 200 градуса.


Към киселото мляко прибавяме содата и разбъркваме докато шупне.

Прибавяме го към яйцата и разбъркваме добре.

 

Прибавяме солта , куркумата  , черния пипер и чилито.


Натрошаваме сиренето , настъргваме кашкавала и жълтите сирена.

/ Може да използвате и готово настъргани. /

Прибавяме ги към сместа с яйцата и разбъркваме добре.


Изваждаме запечените зеленчуци и ги поливаме със сместа 

с помощта на лъжица ,

като се стремим да я разпределим равномерно.

 

Поставяме тук – там късчета от другата половина от маслото.

Връщаме във фурната и дозапичаме още около 25 – 30 мин. ,

докато се позачерви отгоре.

 

 

 

Изчакваме леко да се охлади  и сервираме.

Може да се хапва с кисело мляко.



 





Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог

за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !

Моля , не представяйте рецептата като ваша ,

само след като сте направили нищожни промени към нея !

Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !

Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея :

 

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/09/blog-post_18.html

 

Благодаря на всички , които ще спазят

Закона за авторското право и сродните му права !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...