Кето питка / или Сиреница /
Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,
като споделяте този линк с рецептата :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/09/blog-post_19.html
От доста време ми се върти в главата ,
да пробвам как ще ми се получи една такава кето питка!
Ето , че се престраших !
Като за първи опит съм доволна от резултата !
Затова ви споделям и рецептата :
Продукти :
4 бр. яйца
500 гр. извара
200 гр. моцарела / ползвах жълта , настъргана /
200 гр. гауда / или кашкавал , едам /
75 гр. кокосово брашно
10 гр. хуск
2 с.л. кисело мляко
½ ч.л. сода за хляб
½ ч.л. сол
за намазване :
1 с.л. куркума + 2 с.л. зехтин
1 ч.л. червен пипер + 2 ч.л. зехтин
1 ч.л. чубрица + 2 ч.л. зехтин
Приготвяне :
Настъргваме гаудата.
Моцарела ползвах готова , настъргана.
Смесваме моцарелата , гаудата и изварата.
Загряваме сместа в микровълновата фурна няколко минути.
/ Може да ги загреете и на водна баня. /
Целта е
моцарелата и гаудата да омекнат и да се точат като ластик.
Размесваме ги добре и прибавяме към тях яйцата , като продължаваме да месим.
Към киселото мляко прибавяме содата и разбъркваме , за да шупне.
Накрая прибавяме кокосовото брашно , хуска и киселото мляко ,
като продължаваме да месим.
Получаваме смес подобна на обикновено тесто.
Покриваме съда с тестото и го оставяме да си „почине“ около 20 – 30 мин.
След това го разделяме на две части , а едната част на още две части.
Разточваме малките топки с ръце върху силиконова подложка на
кора с дебелина около 0,5 – 0,7 см и размери около 15 / 25 см.
/ Ако нямате силиконова подложка може да използвате найлон. /
Едната кора мажем със сместа от червен пипер и зехтин ,
а другата кора със сместа от чубрица и зехтин.
Голямата топка разточваме на кора с размери около 30 / 35 см.
Мажем я със сместа от куркума и зехтин.
Завиваме много внимателно корите на рула ,
като си помагаме със силиконовата подложка.
Получените рула нарязваме на шайби / леко по диагонал / с дебелина около 1 см.
Подреждаме ги в подходяща тава / ползвах със свалящ се ринг и диаметър 26 см. /
върху хартия за печене.
Може да си оформите питката и по друг начин.
Може да я изпечете и само така , като хляб.
Подреждаме ги във формата на цвете.
Може да намажете питката със жълтък , преди изпичане.
Печем в загрята на 180 градуса фурна около 45 мин. ,
докато леко се зачерви отгоре.
След изпичане , охлаждаме върху решетка.
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк към нея :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/09/blog-post_19.html
Благодаря на всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар