Бананови палачинки с какао
Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,
като споделяте този линк с рецептата :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/10/blog-post_20.html
Имам подобна рецепта за мини палачинки ето тук :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/10/blog-post.html
Тези палачинки са без брашно и без захар.
Няма нищо сложно нито в рецептата , нито в приготвянето им ,
но стават много вкусни.
Продукти :
6 бр. яйца
3 бр. банани
20 гр. какао
10 гр. хуск / може и без него /
ванилия
щипка лимонена киселина / или няколко капки сок от лимон /
краве масло / кокосово масло / за намазване на тигана
за намазване на готовите палачинки :
200 гр. крема сирене
1 – 2 с.л. кисело мляко
1 – 2 с.л. мед
ванилия
сурови ядки – орехи , бадеми , кашу и др.
Приготвяне :
Пасираме с пасатор или с чопър , бананите и лимонената киселина.
Прибавяме яйцата и продължаваме с пасирането.
Прибавяме какаото , като го пресяваме през цедка , за да не стане на бучки в сместа.
Прибавяме хуска и разбъркваме добре.
Печем в намазан с масло тиган с незалепващо покритие на средна степен на котлона.
/ Пекох на 5 – та степен от 9. /
Изливаме от сместа с помощта на черпак в загретия тиган.
/ Тигана е с вътрешен диаметър 23 см. /След като се позапекат отдолу за около 4 – 5 мин. ,
ги обръщаме с помощта на широка шпатула.
/ Като пипнем с пръст отгоре палачинката не трябва да лепне. /
Внимаваме при обръщането , защото палачинките са доста крехки - да не се разкъсат
и ги запичаме и от другата страна за около 2 – 3 мин!
При печенето може да похлупите с капак , но стават и без капак.
Рецептата е много простичка и много лесна.
Принципа е на един банан да се слагат две яйца.
Отделно разбиваме крема сиренето с киселото мляко и меда.
Прибавяме ванилията и разбъркваме добре.
С получения крем мажем всяка една палачинка.
Поръсваме със суровите ядки и завиваме на рулце.
Пробвайте да приготвите тези здравословни мини палачинки ,
мисля , че много ще ви харесат.
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк към нея :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/10/blog-post_20.html
Благодаря на всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му права !
Това е толкова ваша рецепта колкото светът е мой!! Не пишете глупости от сорта "не представяйте рецептата като ваша"... Защото определено не е ваша авторска.
ОтговорИзтриванеЗдравей Непознат !
ОтговорИзтриванеАко си обърнал/а внимание никъде в рецептите в блога ми не говоря за авторство.
Също така заглавието на блогът ми е „Домашни рецепти с Вили“
т.е. всичко което приготвям вкъщи го записвам и снимам точно тук в този блог.
Това ми е просто хоби и го правя на добра воля!
Това не означава , че някой … , някъде … , някога …
не е написал или приговил съответната рецепта.
Просто няма как да знам и да познавам всички рецепти на света –
това на практика е абсолютно невъзможно!
Също така искам да спомена , че винаги когато ползвам нечия рецепта ,
задължително посочвам източника.
Този текст за който говорите / и , който слагам под всяка рецепта /
е с цел да не се копира буквално рецептата и снимките към нея , мисля ,
че е много по – коректно да се посочи линк.
Вече имам подобни случаи в които се участва в
определени / доста известни / сайтове с рецепта копирана от моя публикация ,
а върхът на наглостта е когато се прилага и снимка ,
която аз лично съм направила в моя дом , в моята кухня !
За злобата и завистта няма да говоря … !
Мисля , че винаги я е имало и ще я има !
Винаги съм приемала критики и съвети – за мен те са градивни !
Винаги съм позитивно настроена !
Да бъдем добри и щастливи !