Рошави ябълкови палачинки с рикота
/ без брашно и без захар /
Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,
като споделяте този линк с рецептата :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/10/blog-post_29.html
Трябваше да измисля нещо за закуска хем да е по - здравословно 😏 ,
хем да е нещо по - различно 😉 !
Поогледах се за налични продукти ... и така ми хрумнаха тези рошави палачинки.
Ако не спазвате разни диети и т.н. , може да замените хуска и кокосовото брашно
с обикновено брашно / т.е. общо 2 с.л. / , вместо еритритола ,
може да прибавите захар на вкус / примерно 2 с.л. / ,
вместо кокосовото масло може да прибавите олио.
Продукти :
3 бр. средни или 2 бр. големи ябълки
250 гр. рикота
2 бр. яйца
2 с.л. с връх кокосово масло
1 с.л. с връх кокосово брашно
1 с.л. хуск
1 с.л. с връх кисело мляко
1/2 ч.л. канела
1 бр. ванилия / или 1 ч.л. течна /
1/2 ч.л. куркума
1 с.л. еритритол / или стевия /
щипка сол
Приготвяне :
Разбиваме с вилица яйцата с киселото мляко , содата ,
канелата , куркумата , ванилията и солта.
Прибавяме рикотата и еритритола и разбъркваме добре.
Прибавяме хуска и кокосовото брашно и също разбъркваме.
Обелваме ябълките , почистваме ги и ги настъргваме.
Прибавяме настърганите ябълки към горната смес и разбъркваме добре.
Накрая прибавяме и кокосовото масло и също разбъркваме.
Печем в малко тиганче с незалепващо покритие.
Загребваме от сместа с лъжица / препълнена / и изсипваме в тиганчето.
Леко натискаме с лъжицата , за да се образува нещо като палачинка.
Отстрани подравняване с лопатка.
Печем докато се зачерви отдолу.
Обръщаме палачинките с помощта на широка лопатка ,
като внимаваме са не се разкъсат , защото са крехки.
Печем и от другата стана също докато се зачервят.
Може да ги полеем с мед при сервиране !
Пробвайте да приготвите тази рецепта , надявам се да ви хареса !
Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк към нея :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/10/blog-post_29.html
Благодаря на всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар