Translate

четвъртък, 29 октомври 2020 г.

Рошави ябълкови палачинки с рикота / без брашно и без захар /


Рошави ябълкови палачинки с рикота

/ без брашно и без захар /

Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,

като споделяте този линк с рецептата :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/10/blog-post_29.html

Трябваше да измисля нещо за закуска хем да е по - здравословно 😏 , 

хем да е нещо по - различно 😉 !

Поогледах се за налични продукти ... и така ми хрумнаха тези рошави палачинки.

Ако не спазвате разни диети и т.н. , може да замените хуска и кокосовото брашно 

с обикновено брашно / т.е. общо 2 с.л. / , вместо еритритола , 

може да прибавите захар на вкус / примерно 2 с.л. / , 

вместо кокосовото масло може да прибавите олио.

Продукти : 

3 бр. средни или 2 бр. големи ябълки

250 гр. рикота

2 бр. яйца

2 с.л. с връх кокосово масло 

1 с.л. с връх кокосово брашно 

1 с.л. хуск

1 с.л. с връх кисело мляко

1/2  ч.л. канела

1 бр. ванилия / или 1 ч.л. течна /

1/2 ч.л. куркума

1 с.л. еритритол / или стевия /

щипка сол

Приготвяне : 

Разбиваме с вилица яйцата с киселото мляко , содата ,

канелата , куркумата , ванилията и солта.

Прибавяме рикотата и еритритола и разбъркваме добре.


Прибавяме хуска и кокосовото брашно и също разбъркваме.

Обелваме ябълките , почистваме ги и ги настъргваме.

Прибавяме настърганите ябълки към горната смес и разбъркваме добре.

Накрая прибавяме и кокосовото масло и също разбъркваме.

 

Печем в малко тиганче с незалепващо покритие. 

Загребваме от сместа с лъжица / препълнена / и изсипваме в тиганчето.

Леко натискаме с лъжицата , за да се образува нещо като палачинка.

Отстрани подравняване с лопатка.


Печем докато се зачерви отдолу.

Обръщаме палачинките с помощта на широка лопатка , 

като внимаваме са не се разкъсат , защото са крехки.

Печем и от другата стана също докато се зачервят.

 

Може да ги полеем с мед при сервиране !

Пробвайте да приготвите тази рецепта , надявам се да ви хареса !

 








Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог

за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !

Моля , не представяйте рецептата като ваша ,

само след като сте направили нищожни промени към нея !

Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !

Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея : 

 https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/10/blog-post_29.html

 

Благодаря на всички , които ще спазят

Закона за авторското право и сродните му права !


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...