Translate

понеделник, 16 ноември 2020 г.

Кето Брауни с крем от тиква




Кето Брауни с крем от тиква

Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,

като споделяте този линк с рецептата :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/11/blog-post.html


Имам подобна рецепта в не кето вариант ето тук :


https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/10/blog-post_22.html

Продукти :

за крема с тиквата :

650 гр. сварена тиква

200 гр. течна сметана 30 %

/ може да използвате заквасена сметана или крема сирене /

20 гр. желатин

120 мл. вода

25 гр. еритритол

1 ч.л. канела

щипка индийско орехче / по желание /

1 бр. ванилия /или 1 ч.л. течна /

за блата :

3 бр. яйца

400 гр. извара

100 гр. орехи

50 гр. еритритол

40 гр. какао

15 гр. бакпулвер

1 бр. ванилия

за белия крем за украса :

200 гр. течна сметана 30 %

250 гр. маскарпоне

50 гр. еритритол

1 бр. ванилия

Приготвяне :

на крема с тиквата :

Тиквата се почиства от кората и семките.

Нарязва се на парчета и се сварява.

/ Аз я сварих на пара , набързо в мултикукъра под налягане за около 7 -  8 мин. /

Пасираме охладената тиква.

С помощта на миксер разбиваме сметаната / трябва да е студена / до пухкавост.

Към тиквата прибавяме разбитата сметана , канелата , индийското орехче , ванилията  и внимателно разбъркваме на ръка до хомогенност.

Оставяме желатина в студената вода да набъбне.

След като е набъбнал го втечняваме на водна баня или 

в микровълновата за около 20 сек.

Прибавяме го към горната смес и разбъркваме добре.


Получената смес изсипваме в силиконова форма за кекс с диаметър около 22 см. и я оставяме в хладилника за няколко часа за се охлади и да стегне.

на блата :

Смиламе орехите или ги режем на дребно.

Пасираме изварата с пасатор.

/ Може да използвате кремообразна сладкарска извара , която няма нужда от пасиране. /

Отделно разбиваме яйцата с еритритола и ванилията.

Пресяваме какаото и бакпулвера и ги прибавяме.


Накрая добавяме и орехите.

Получава се гъста каша.


Печем върху хартия за печене в тава с диаметър 24 – 25 см , 

в загрята до  180 градуса фурна около 30 мин.



Изпеченият блат охлаждаме върху решетка.

 

Оформяне :

Върху охладения  блат , обръщаме крема с тиквата.

/ По точно - първо поставяме внимателно охладения блат върху силиконовата форма с крема от тиква и след това с едно движение обръщаме бързо , за да може блата да остане отдолу , а крема с тиквата отгоре. / 

Махаме силиконовата форма.


/ Крема с тиквата се отделя много лесно от формата , като я потопим 

/ силиконовата форма / внимателно за кратко в по – голям съд с топла вода. /

 Ако мислите , че това е много сложна „операция“  може просто в тавичка със свалящ се ринг / или използвайки ринг за торта  / първо да поставите блата и след това да изсипете крема и така да го поставите в хладилник да стяга.

Белият крем за украса приготвяме ,

като с помощта на миксер разбиваме сметаната до пухкав крем.

 

Прибавяме маскарпонето , еритритола и ванилията и разбъркваме добре.

 

Полученият крем прехвърляме в сладкарски триъгълен плик , 

като използваме накрайник звезда.

Шприцоваме крема по външната страна на сладкиша.

Белият крем поръсваме с какао / по желание /.

На любителите на тиква мисля , че тази рецепта много ще им хареса!









 

Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог

за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !

Моля , не представяйте рецептата като ваша ,

само след като сте направили нищожни промени към нея !

Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !

Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/11/blog-post.html

Благодаря на всички , които ще спазят

Закона за авторското право и сродните му права !


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...