Кето Брауни с крем от тиква
Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,
като споделяте този линк с рецептата :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/11/blog-post.html
Имам подобна рецепта в не кето вариант ето тук :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/10/blog-post_22.html
Продукти :
за крема с тиквата :
650 гр. сварена тиква
200 гр. течна сметана 30 %
/ може да използвате заквасена сметана или крема сирене /
20 гр. желатин
120 мл. вода
25 гр. еритритол
1 ч.л. канела
щипка индийско орехче / по желание /
1 бр. ванилия /или 1 ч.л. течна /
за блата :
3 бр. яйца
400 гр. извара
100 гр. орехи
50 гр. еритритол
40 гр. какао
15 гр. бакпулвер
1 бр. ванилия
за белия крем за украса :
200 гр. течна сметана 30 %
250 гр. маскарпоне
50 гр. еритритол
1 бр. ванилия
Приготвяне :
на крема с тиквата :
Тиквата се почиства от кората и семките.
Нарязва се на парчета и се сварява.
/ Аз я сварих на пара , набързо в мултикукъра под налягане за около 7 - 8 мин. /
Пасираме охладената тиква.
С помощта на миксер разбиваме сметаната / трябва да е студена / до пухкавост.
Към тиквата прибавяме разбитата сметана , канелата , индийското орехче , ванилията и внимателно разбъркваме на ръка до хомогенност.
Оставяме желатина в студената вода да набъбне.
След като е набъбнал го втечняваме на водна баня или
в микровълновата за около 20 сек.
Прибавяме го към горната смес и разбъркваме добре.
Получената смес изсипваме в силиконова форма за кекс с диаметър около 22 см. и я оставяме в хладилника за няколко часа за се охлади и да стегне.
на блата :
Смиламе орехите или ги режем на дребно.
Пасираме изварата с пасатор.
/ Може да използвате кремообразна сладкарска извара , която няма нужда от пасиране. /
Отделно разбиваме яйцата с еритритола и ванилията.
Пресяваме какаото и бакпулвера и ги прибавяме.
Накрая добавяме и орехите.
Получава се гъста каша.
Печем върху хартия за печене в тава с диаметър 24 – 25 см ,
в загрята до 180 градуса фурна около 30 мин.
Изпеченият блат охлаждаме върху решетка.
Оформяне :
Върху охладения блат , обръщаме крема с тиквата.
/ По точно - първо поставяме внимателно охладения блат върху силиконовата форма с крема от тиква и след това с едно движение обръщаме бързо , за да може блата да остане отдолу , а крема с тиквата отгоре. /
Махаме силиконовата форма.
/ Крема с тиквата се отделя много лесно от формата , като я потопим
/ силиконовата форма / внимателно за кратко в по – голям съд с топла вода. /
Ако мислите , че това е много сложна „операция“ може просто в тавичка със свалящ се ринг / или използвайки ринг за торта / първо да поставите блата и след това да изсипете крема и така да го поставите в хладилник да стяга.
Белият крем за украса приготвяме ,
като с
помощта на миксер разбиваме сметаната до пухкав крем.
Прибавяме маскарпонето , еритритола и ванилията и разбъркваме добре.
Полученият крем прехвърляме в сладкарски триъгълен плик ,
като използваме накрайник звезда.
Шприцоваме крема по външната страна на сладкиша.
Белият крем поръсваме с какао / по желание /.
На любителите на тиква мисля , че тази рецепта много ще им хареса!
Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк към нея :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/11/blog-post.html
Благодаря на всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар