Translate

сряда, 25 ноември 2020 г.

Кето хлебчета




Кето хлебчета

Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,

като споделяте този линк с рецептата : 

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/11/blog-post_25.html

Това са така наречените кето хлебчета.

При направата им не се използва брашно / пшенично /.

От тази доза излизат около 10 бр. хлебчета с диаметър около 8 - 10 см.

Може да си ги направите или по - големи или по малки ,

според предпочитанията.

Може да разстелете "тестото" в тавичка с диаметър около 18 - 20 см. 

и да го изпечете като питка.

Може да го изпечете и в правоъгълни форми ,

за да наподобява на хляб. 

Приготвят се изключително бързо и лесно.

Продукти :

2 бр. яйца

250 гр. извара

125 гр. моцарела

60 гр. кашкавал / гауда , ементал /

30 гр. кокосово брашно

5 гр. хуск

1 с.л. кисело мляко

¼ ч.л. сода за хляб

¼ ч.л. сол

Приготвяне :

Към киселото мляко прибавяме содата и разбъркваме , за да шупне.

Разбиваме яйцата и добавяме киселото мляко.


Настъргваме моцарелата  / ползвах бяла / и кашкавала.

Смесваме моцарелата , кашкавала и изварата.


Загряваме сместа в микровълновата фурна няколко минути / 2 – 3 мин. /.

/ Може да я загреете и на водна баня. /

Целта е моцарелата и кашкавала да омекнат и да се точат като ластик.  

Прибавяме кокосовото брашно и хуска.


Омесваме ги добре / както се меси обикновено тесто /.

Прибавяме също и сместа с яйцата , като продължаваме да месим.


Получаваме смес подобна на обикновено тесто.


Покриваме съда с тестото и го оставяме да си „почине“ около 20 – 30 мин.

Размесваме го отново и оформяме 10 топчета.

/ Може да го оформите на пет , на шест или на колкото желаете топки ,

в зависимост от това колко искате да са големи питките. /

 


Може да го разстелете в тавичка диаметър около 20 см и да го изпечете като питка.

Печем  в тавичка върху хартия за печене , в загрята до 180 градуса фурна около 25 – 30 мин. ,

докато се позачервят.










Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог

за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !

Моля , не представяйте рецептата като ваша ,

само след като сте направили нищожни промени към нея !

Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !

Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея : 

 https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/11/blog-post_25.html

 

Благодаря на всички , които ще спазят

Закона за авторското право и сродните му права !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...