Мъфини - курабийки с Елхички
Може да ме последвате в Инстаграм :
https://www.instagram.com/violetazheliazkova/
или да последвате страничката ми във Фейсбук :
https://www.facebook.com/domashnireceptisvili
Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,
като споделяте този линк с рецептата :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/01/blog-post_9.html
Продукти :
3 бр. яйца
250 гр. брашно
140 гр. захар
100 гр. краве масло
8 гр. бакпулвер
1 бр. ванилия / ванилена захар /
1 ч.л. канела
1 ч.л. подправка коледен микс /може да съдържа : карамфил , бахар , кардамон , джинджифил , индийско орехче , анасон , кориандър и т.н. /
щипка сол
200 гр. сурови ядки и сушени плодове микс – орехи , кашу , бадеми , стафиди
30 гр. червена боровинка
за крема :
500 мл. прясно мляко
2 бр. яйца
150 гр. захар
60 гр. царевично нишесте
200 гр. масло
1 бр. ванилия / ванилена захар /
червена и зелена сладкарска боя
Приготвяне :
на мъфините :
Смиламе ядките с помощта на чопър , не на много дребно.
Може да ги нарежем с нож.
Разбиваме маслото със захарта и ванилената захар.
Прибавяме едно по едно яйцата и продължаваме да разбиваме.
Прибавяме канелата и коледната подправка.
Прибавяме пресятото с бакпулвера брашно и
разбъркваме / разбиваме / за кратко.
Получава се нещо между гъста каша и лепкаво тесто.
Прибавяме микса от ядки и разбъркваме внимателно ,
за да се разпределят равномерно в сместа.
Прибавяме и червената боровинка. / Няма как любима ми е ! 😉 /
Получената смес разпределяме във форма за мъфини ,
като използваме хартиени или силиконови подложки.
Сместа разпределяме лесно с помощта на две лъжици.
Не се притеснявайте , че са толкова рошави ,
важно е да разпределите сместа равномерно.
При печенето сами се подравняват от температурата.
Печем в загрята до 180 градуса фурна около 35 мин.
Може да проверим с дървено шишче дали са изпечени – тест суха клечка.
на крема :
В тенджерка с незалепващо покритие разбъркваме яйцата със захарта и ванилията.
Прибавяме нишестето и разбъркваме добре.
Прибавяме прясното мляко и също разбъркваме добре.
Поставяме тенджерата на котлона и варим крема / една степен по – ниска от силно / ,
като непрекъснато бъркаме докато започне да се сгъстява.
Полученият крем завиваме плътно със стреч фолио или найлон ,
за да не образува коричка.
Оставяме го да се охлади напълно до стайна температура.
Маслото трябва да е меко , също със стайна температура.
Разбиваме маслото с миксер до побеляване.
Прибавяме на порции крема като продължаваме да разбиваме.
Полученият крем разделяме на четири части.
Три от тях оцветяваме в зелено , червено и малка част оцветяваме в жълто.
Прехвърляме оцветените кремове в сладкарски триъгълни пликове или здрави найлонови торбички.
Елхичките шприцовах като използвах три различни вида накрайници звезда.
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк към нея :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/01/blog-post_9.html
Благодаря на всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар