Translate

събота, 9 януари 2021 г.

Мъфини - курабийки с Елхички




Мъфини - курабийки с Елхички

Може да ме последвате в Инстаграм :

 https://www.instagram.com/violetazheliazkova/

или да последвате страничката ми във Фейсбук :

https://www.facebook.com/domashnireceptisvili

Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,

като споделяте този линк с рецептата : 

 https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/01/blog-post_9.html

 

Продукти :

3 бр. яйца

250 гр. брашно

140 гр. захар

100 гр. краве масло

8 гр. бакпулвер

1 бр. ванилия / ванилена захар /

1 ч.л. канела

1 ч.л. подправка коледен микс  /може да съдържа : карамфил , бахар , кардамон , джинджифил , индийско орехче , анасон , кориандър и т.н.  /

щипка сол

200 гр. сурови ядки и сушени плодове  микс – орехи , кашу , бадеми , стафиди

30 гр. червена боровинка

за крема :

500 мл. прясно мляко

2 бр. яйца

150 гр. захар

60 гр. царевично нишесте

200 гр. масло

1 бр. ванилия / ванилена захар /

червена и зелена сладкарска боя

Приготвяне :

на мъфините :

Смиламе ядките с помощта на чопър , не на много дребно.

Може да ги нарежем с нож.


Разбиваме маслото със захарта и ванилената захар.

Прибавяме едно по едно яйцата и продължаваме да разбиваме.

Прибавяме канелата и коледната подправка.

Прибавяме пресятото с бакпулвера  брашно и 

разбъркваме / разбиваме / за кратко.

Получава се нещо между гъста каша и лепкаво тесто.

Прибавяме микса от ядки и разбъркваме внимателно ,

за да се разпределят равномерно в сместа.

Прибавяме и червената боровинка. / Няма как любима ми е ! 😉 /

Получената смес разпределяме във форма за мъфини ,

като използваме хартиени или силиконови подложки.

Сместа разпределяме лесно с помощта на две лъжици.

Не се притеснявайте , че са толкова рошави ,

важно е да разпределите сместа равномерно.

 


При печенето сами се подравняват от температурата.

Печем в загрята до 180 градуса фурна около 35 мин.

Може да проверим с дървено шишче дали са изпечени – тест суха клечка.







на крема :

В тенджерка с незалепващо покритие разбъркваме яйцата със захарта и ванилията.

Прибавяме нишестето и разбъркваме добре.

Прибавяме прясното мляко и също разбъркваме добре.


Поставяме тенджерата на котлона и варим крема  / една степен по – ниска от силно / ,

като непрекъснато бъркаме докато започне да се сгъстява.

 

Полученият крем завиваме плътно със стреч фолио или найлон ,

за да не образува коричка.

Оставяме го да се охлади напълно до стайна температура.

Маслото трябва да е меко , също със стайна температура.

Разбиваме маслото с миксер до побеляване.

Прибавяме на порции крема като продължаваме да разбиваме.


Полученият крем разделяме на четири части.

Три от тях оцветяваме в зелено , червено  и малка част оцветяваме в жълто.

Прехвърляме оцветените кремове в сладкарски триъгълни пликове или здрави найлонови торбички.

Елхичките шприцовах като използвах три различни вида накрайници звезда.






 









Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог

за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !

Моля , не представяйте рецептата като ваша ,

само след като сте направили нищожни промени към нея !

Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !

Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея :

 https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/01/blog-post_9.html

 

Благодаря на всички , които ще спазят

Закона за авторското право и сродните му права !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...