Translate

сряда, 10 февруари 2021 г.

Кекс с банани и кондензирано мляко



Кекс с банани и кондензирано мляко

Може да ме последвате в Инстаграм :

 https://www.instagram.com/violetazheliazkova/

или да последвате страничката ми във Фейсбук :

https://www.facebook.com/domashnireceptisvili

Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,

като споделяте този линк с рецептата :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/02/blog-post_10.html

Продукти :

за кексовата смес :

4 бр. яйца

180 гр. захар

300 гр. брашно

100 гр. краве масло

10 гр. бакпулвер

1 бр. ванилия

за пълнеж :

397 гр. кондензирано мляко / 1 консерва /

20 гр. какао

1 с.л. царевично нишесте

1 ванилия

50 гр. смлени сурови ядки / аз сложих микс от орехи , кашу , бадеми и лешници /

2 бр. банани

за заливка :

90 – 100 гр. кондензирано мляко

20 гр. масло

50 гр. бял шоколад

Приготвяне :

на плънката :

Към кондензираното мляко прибавяме какаото / пресяваме го през цедка /

нишестето и ванилията.

Разбъркваме добре.

Прибавяме смлените ядки и също разбъркваме.


на кексовата смес :

Разбиваме яйцата със захарта и ванилията до удвояване и побеляване.


Прибавяме разтопеното масло / да е течно , но не и горещо /.

Бъркаме на ръка или на ниска скорост на миксера.

Към тази смес прибавяме пресятото с бакпулвера брашно.

Продължаваме да бъркаме на ръка.

Бъркаме внимателно , докато маслото и брашното 

изцяло се разпределят в сместа.

Получава се гъста каша.

Получената смес разделяме на две части / на око/.

Изсипваме първата част в намазана с масло силиконова кексова форма 

/ с височина 11 см и външен диаметър 24 см. /

/ Тъй като дооста трудно го извадих от формата – малко се поначупи ,

 заради течната му среда препоръчвам да се пече в тавичка , 

без да се обръща след печене. /

След това върху нея изсипваме цялото количество плънка.


Върху него внимателно поставяме бананите.


Върху бананите разпределяме останалата кексова смес ,

като се стремем да покрием навсякъде.


Печем в загрята на 180 градуса фурна около 50 мин.

Изпеченият кекс  охлаждаме върху решетка.



Изчакваме кекса да се охлади напълно и

го обръщаме върху подходяща за сервиране чиния. 

 

За заливката разтопяваме шоколада в микровълновата.


Към него прибавяме маслото и разбъркваме добре.

Прибавяме  и кондензираното мляко и разбъркваме.


Получената смес прехвърляме в сладкарски триъгълен плик или здраво найлоново пликче.

Отрязваме върха на плика съвсем в края и поливаме кекса с него.

Поръсваме по желание с ядки и шоколад.

Пробвайте да приготвите този сладкиш / въпреки , че "катастрофира"

при обръщането му ... Е случват се и такива неща 😆😋😜, вкусът е невероятен ! 😋😋😋

 






Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог

за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !

Моля , не представяйте рецептата като ваша ,

само след като сте направили нищожни промени към нея !

Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !

Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея :

 https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/02/blog-post_10.html

 

Благодаря на всички , които ще спазят

Закона за авторското право и сродните му права !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...