Кекс с банани и кондензирано мляко
Може да ме последвате в Инстаграм :
https://www.instagram.com/violetazheliazkova/
или да последвате страничката ми във Фейсбук :
https://www.facebook.com/domashnireceptisvili
Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,
като споделяте този линк с рецептата :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/02/blog-post_10.html
Продукти :
за кексовата смес :
4 бр. яйца
180 гр. захар
300 гр. брашно
100 гр. краве масло
10 гр. бакпулвер
1 бр. ванилия
за пълнеж :
397 гр. кондензирано мляко / 1 консерва /
20 гр. какао
1 с.л. царевично нишесте
1 ванилия
50 гр. смлени сурови ядки / аз сложих микс от орехи , кашу , бадеми и лешници /
2 бр. банани
за заливка :
90 – 100 гр. кондензирано мляко
20 гр. масло
50 гр. бял шоколад
Приготвяне :
на плънката :
Към кондензираното мляко прибавяме какаото / пресяваме го през цедка /
нишестето и ванилията.
Разбъркваме добре.
Прибавяме смлените ядки и също разбъркваме.
на кексовата смес :
Разбиваме яйцата със захарта и ванилията до удвояване и побеляване.
Прибавяме разтопеното масло / да е течно , но не и горещо /.
Бъркаме на ръка или на ниска скорост на миксера.
Към тази смес прибавяме пресятото с бакпулвера брашно.
Продължаваме да бъркаме на ръка.
Бъркаме внимателно , докато маслото и брашното
изцяло се разпределят в сместа.
Получава се гъста каша.
Получената смес разделяме на две части / на око/.
Изсипваме първата част в намазана с масло силиконова кексова форма
/ с височина 11 см и външен диаметър 24 см. /
/ Тъй като дооста трудно го извадих от формата – малко се поначупи ,
заради течната му среда препоръчвам да се пече в тавичка ,
без да се обръща след печене. /
След това върху нея изсипваме цялото количество плънка.
Върху него внимателно поставяме бананите.
Върху бананите разпределяме останалата кексова смес ,
като се стремем да покрием навсякъде.
Печем в загрята на 180 градуса фурна около 50 мин.
Изпеченият кекс охлаждаме върху решетка.
Изчакваме кекса да се охлади напълно и
го обръщаме върху подходяща за сервиране чиния.
За заливката разтопяваме шоколада в микровълновата.
Към него прибавяме маслото и разбъркваме добре.
Прибавяме и кондензираното мляко и разбъркваме.
Получената смес прехвърляме в сладкарски триъгълен плик или здраво найлоново пликче.
Отрязваме върха на плика съвсем в края и поливаме кекса с него.
Поръсваме по желание с ядки и шоколад.
Пробвайте да приготвите този сладкиш / въпреки , че "катастрофира"
при обръщането му ... Е случват се и такива неща 😆😋😜, вкусът е невероятен ! 😋😋😋
Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк към нея :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/02/blog-post_10.html
Благодаря на всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар