Кошнички - импровизация
Може да ме последвате в Инстаграм :
https://www.instagram.com/violetazheliazkova/
или да последвате страничката ми във Фейсбук :
https://www.facebook.com/domashnireceptisvili
Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,
като споделяте този линк с рецептата :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/02/blog-post_8.html
Продукти :
3 бр. жълтъци
140 гр. захар
350 гр. брашно
200 гр. масло
5 гр. бакпулвер
1 бр. ванилия
щипка сол
за пълнеж :
маскарпоне
сладко от боровинки / може ягоди , малини и др. /
смлени сурови ядки миск + кафява захар
75 гр. краве масло
25 гр. пудра захар
100 гр. маскарпоне
25 гр. кондензирано мляко
1 ванилена захар
Приготвяне :
Маслото трябва да е меко , със стайна температура.
Разбиваме го с миксер до побеляване.
Прибавяме захарта и ванилията и продължаваме разбиването.
Прибавяме един по един жълтъците.
Накрая прибавяме и пресятото с бакпулвера брашно.
Омесваме за кратко меко тесто.
Завиваме го със стреч фолио и го оставаме в хладилник около 30 – 40 мин.
След това го изваждаме от хладилника и го оставяме за кратко ,
докато се поотпусне малко.
Оформяме кошничките :
Първи вариант :
Късаме от тестото топчета и с пръсти разстиламе тестото в металните кошнички.
Дебелината да не е повече от 0,5 мм.
И тъй като нямам формички за малки кошнички / колкото и да е странно / ,
се наложи да импровизирам и
така се появи този втори вариант :
Охладеното тесто разточваме на кора с дебелина около 1 см.
С подходяща формичка за курабийки / диаметър около 7 – 8 см / изрязваме бисквитки от него.
Изрязаните бисквитки внимателно пускаме в силиконовите формички за мъфини.
И в двата варианта е добре да се надупчи дъното с вилица или шишче ,
за да не се надуе при печенето.
Печем в загрята на 180 градуса фурна около 10 – 12 мин. ,
докато леко се зачервят отгоре.
Изпечените кошнички охлаждаме върху решетка.
Напълно охладените кошнички пълним с 1 - 2 ч.л. маскарпоне.
Върху него пълним кошничките със сладко от боровинки.
Накрая поръсваме със смлени ядки.
/ Мискът от сурови ядки смиламе с чопър , като прибавяме малко кафява захар /
Може с това да завършите кошничките а може да използвате този
крем за украса :
Маслото трябва да е меко със стайна температура.
Разбиваме маслото / аз го разбих на ръка , набързо / и прибавяме пудрата захар и ванилията.
Разбъркваме маскарпонето с кондензираното мляко и ги прибавяме към горната смес.
Разбъркваме добре.
Прехвърляме сместа в сладкарски триъгълен плик или в здрава найлонова торбичка и
с помощта на някакъв накрайник шприцоваме крема.
Ако нямате накрайници просто отрежете върха на торбичката съвсем в края ,
за да се получи кръгъл отвор около 1 см и украсете с крема.
Добре е кошничките да престоят няколко часа преди консумация ,
но ги затворете в плик или в кутия , за да не съхнат.
Мноого вкусни !
Пробвайте да приготвите тази рецепта , определено няма да съжалявате !
Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк към нея:
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/02/blog-post_8.html
Благодаря на всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар