Translate

понеделник, 8 февруари 2021 г.

Кошнички - импровизация


Кошнички - импровизация 

Може да ме последвате в Инстаграм :

 https://www.instagram.com/violetazheliazkova/

или да последвате страничката ми във Фейсбук :

https://www.facebook.com/domashnireceptisvili

Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,

като споделяте този линк с рецептата :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/02/blog-post_8.html


Продукти :

3 бр.  жълтъци

140 гр. захар

350 гр. брашно

200 гр. масло

5 гр. бакпулвер

1 бр. ванилия

щипка сол         

 

за пълнеж :

маскарпоне

сладко от боровинки / може ягоди , малини и др. /

смлени сурови ядки миск + кафява захар


за крема за украса :

75 гр. краве масло

25 гр. пудра захар

100 гр. маскарпоне

25 гр. кондензирано мляко

1 ванилена захар

 

Приготвяне :

Маслото трябва да е меко , със стайна температура.


Разбиваме го с миксер до побеляване.

Прибавяме захарта и ванилията и продължаваме разбиването.

Прибавяме един по един жълтъците.

Накрая прибавяме и пресятото с бакпулвера брашно.


Омесваме за кратко меко тесто.

Завиваме го със стреч фолио и го оставаме в хладилник около 30 – 40 мин.

След това го изваждаме от хладилника и го оставяме за кратко ,

докато се поотпусне малко.

Оформяме кошничките :

Първи вариант :

Късаме от тестото топчета и с пръсти разстиламе тестото в металните кошнички.

Дебелината да не е повече от 0,5 мм.


 

И тъй като нямам формички за малки кошнички / колкото и да е странно / ,

се наложи да импровизирам и

така се появи този втори  вариант :

Охладеното тесто разточваме на кора с дебелина около 1 см.

С подходяща формичка за курабийки  / диаметър около 7 – 8 см /  изрязваме бисквитки от него.


Изрязаните бисквитки внимателно пускаме в силиконовите  формички за мъфини.

 



И в двата варианта е добре да се надупчи дъното с вилица или шишче ,

за да не се надуе при печенето.

Печем в загрята на 180 градуса фурна около 10 – 12 мин. , 

докато леко се зачервят отгоре.

 



Изпечените кошнички охлаждаме върху решетка.

Напълно охладените кошнички пълним с 1 - 2 ч.л. маскарпоне.



Върху него пълним кошничките със сладко от боровинки.



Накрая поръсваме със смлени ядки.

/ Мискът от сурови ядки смиламе с чопър , като прибавяме малко кафява захар /



 

Може с това да завършите кошничките а може да използвате този 

крем за украса :

Маслото трябва да е меко със стайна температура.

Разбиваме маслото / аз го разбих на ръка , набързо /  и прибавяме пудрата захар и ванилията.

Разбъркваме маскарпонето с кондензираното мляко и ги прибавяме към горната смес.

Разбъркваме добре.

Прехвърляме сместа в сладкарски триъгълен плик или в здрава найлонова торбичка и

с помощта на някакъв накрайник шприцоваме крема.

Ако нямате накрайници просто отрежете върха на торбичката съвсем в края ,

за да се получи кръгъл отвор около 1 см и украсете с крема.

Добре е кошничките да престоят няколко часа преди консумация ,

но ги затворете в плик или в кутия , за да не съхнат.

Мноого вкусни !

Пробвайте да приготвите тази рецепта , определено няма да съжалявате !

 

 

Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог

за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !

Моля , не представяйте рецептата като ваша ,

само след като сте направили нищожни промени към нея !

Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !

Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея:

 https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/02/blog-post_8.html

Благодаря на всички , които ще спазят

Закона за авторското право и сродните му права !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...