Бисквитки с масло
/ трети вид /
Може да ме последвате в Инстаграм :
https://www.instagram.com/violetazheliazkova/
или да последвате страничката ми във Фейсбук :
https://www.facebook.com/domashnireceptisvili
Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,
като споделяте този линк с рецептата :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/02/blog-post_24.html
Имам доста рецепти за бисквитки в моя блог,
може да погледнете в раздел : курабийки и бисквити
Продукти :
2 бр. яйца
350 гр. захар
600 - 650 гр. брашно
225 гр. краве масло
½ ч.л. бакпулвер
1 бр. ванилия / ванилена захар /
¼ ч.л. сол
Приготвяне :
Маслото трябва да е със стайна температура.
Разбиваме го с миксер до побеляване.
Прибавяме захарта и ванилията и продължаваме разбиването.
Прибавяме солта.
Прибавяме едно по едно яйцата.
Накрая прибавяме и пресятото с бакпулвера брашно.
Омесваме за
кратко меко тесто.
Завиваме го със стреч фолио и го оставаме в хладилник около 30 – 40 мин.
Охладеното тесто разточваме на кора с дебелина около 0,5 - 1 см между два листа хартия за печене.
Разточените листи тесто оставяме в хладилник за няколко часа или една нощ , за да се охлади напълно.
От охладеното тесто изрязваме различни формички от него.
/ Първо го оставяме да се отпусне за около 10 – 15 мин./
Може да оформите малки топчета / около 30 гр. едното / , които леко притискате отгоре.
Може да ги изпечете и в силиконова форма за бисквити, ако имате такава.
Ако преди оформянето в помещението е било много топло или
сте загубили доста време при оформянето и изрязването им ,
добре е да ги поставите в хладилник преди печенето да се стегнат.
Печем в загрята на 180 градуса фурна върху хартия за печене или
тефлонова подложка около 10 – 12 мин. , докато леко се зачервят отгоре.
Изпечените бисквитки охлаждаме върху решетка.
След изпичане тези бисквитки са доста твърди.
Може да ги наредите в кутия с плътно затваряне и
така те ще издържат доста дълго и с течение на времето ще омекнат.
Може да ги декорирате с различни поръски , бонбонки и др. преди печене.
Също така са идеални за декориране с айсинг.
Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк към нея:
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/02/blog-post_24.html
Благодаря на всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар