Translate

сряда, 24 февруари 2021 г.

Бисквитки с масло / трети вид /


Бисквитки с масло

/ трети вид /

Може да ме последвате в Инстаграм :

 https://www.instagram.com/violetazheliazkova/

или да последвате страничката ми във Фейсбук :

https://www.facebook.com/domashnireceptisvili

Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,

като споделяте този линк с рецептата :

 https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/02/blog-post_24.html

Имам доста рецепти за бисквитки в моя блог,

може да погледнете в раздел : курабийки и бисквити

 

Продукти :

2 бр. яйца

350 гр. захар

600 -  650 гр. брашно

225 гр. краве масло

½ ч.л. бакпулвер

1 бр. ванилия / ванилена захар /

¼ ч.л. сол              

 

Приготвяне :

Маслото трябва да е със стайна температура.



Разбиваме го с миксер до побеляване.

Прибавяме захарта и ванилията и продължаваме разбиването.


Прибавяме солта.

Прибавяме едно по едно яйцата.

Накрая прибавяме и пресятото с бакпулвера брашно.

Омесваме за кратко меко тесто.

Завиваме го със стреч фолио и го оставаме в хладилник около 30 – 40 мин.


Охладеното тесто разточваме на кора с дебелина около 0,5 - 1 см между два листа хартия за печене.

Разточените листи тесто оставяме в хладилник за няколко часа или една нощ , за да се охлади напълно. 


От охладеното тесто изрязваме различни формички от него.

/ Първо го оставяме да се отпусне за около 10 – 15 мин./




Може да оформите  малки топчета  / около 30 гр. едното  / , които леко притискате отгоре.

Може да ги изпечете и в силиконова форма за бисквити, ако имате такава.

Ако преди оформянето в помещението е било много топло или

сте загубили доста време при оформянето и изрязването им ,

добре е да ги поставите в хладилник преди печенето да се стегнат.

 






Печем в загрята на 180 градуса фурна върху хартия за печене или

тефлонова подложка около 10 – 12 мин. , докато леко се зачервят отгоре.

Изпечените бисквитки охлаждаме върху решетка.

След изпичане тези бисквитки са доста твърди.

Може да ги наредите в кутия с плътно затваряне и

така те ще издържат доста дълго и с течение на времето ще омекнат.

Може да ги декорирате с различни поръски , бонбонки и др. преди печене.

Също така са идеални за декориране с айсинг.

 








Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог

за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !

Моля , не представяйте рецептата като ваша ,

само след като сте направили нищожни промени към нея !

Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !

Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея:

 https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/02/blog-post_24.html

 

Благодаря на всички , които ще спазят

Закона за авторското право и сродните му права !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...