Translate

сряда, 3 февруари 2021 г.

Курабийки с извара и шоколад / втори вид /


 

Курабийки с извара и шоколад

/ втори вид /

 

Може да ме последвате в Инстаграм :

 https://www.instagram.com/violetazheliazkova/

или да последвате страничката ми във Фейсбук :

https://www.facebook.com/domashnireceptisvili

Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,

като споделяте този линк с рецептата :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/02/blog-post_3.html

Имам подобна рецепта за курабийки ето тук :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2018/10/blog-post_4.html ,

но тъй като комбинацията от кокос и шоколад е любимата на дъщеря ми,

реших да пробвам този път малко по – различен вариант.

Рецептата е изключително лесна за приготвяне.

Резултата е невероятно вкусни и ароматни курабийки с шоколадова сърцевина .

И така рецептата :

 

Продукти :


3 бр. яйца

500 гр. извара

450 гр. брашно

180 гр. захар

150 гр. краве масло

100 гр. кокосови стърготини

10 гр. бакпулвер 

1 пакетче ванилена захар

щипка сол

 

за пълнеж :  

150 гр. шоколад  / за предпочитане е черен /

/ може да използвате квадратчета шоколад или 

малки шоколадови яйца или др. /

 

За намазване и поръсване / по желание / :

 

кокосови стърготини

кафява захар / може и бяла /

1 жълтък или 1 малко яйце

 

Приготвяне :

 

Разбиваме яйцата със захарта и ванилията / на ръка /. 

 

Прибавяме маслото и кокосовите стърготини и разбъркваме добре.

 


Получената смес прибавяме към изварата и размесваме.


Пресяваме брашното с бакпулвера.

Прибавяме го на порции към горната смес като размесваме добре.

 

Не бързайте да добавите цялото количество брашно ,

прибавяйте го на порции.

Трябва да получим много меко тесто.

Ако сте достигнали до меко тесто спрете да прибавяте още брашно.

Ако случайно ви се получи доста лепкаво тесто ,

просто добавете още малко брашно.

Това зависи от изварата , някои видове са по – сухи , други пък по – воднисти.

Оформяме  си топчета с тегло около 50 гр. едното.

 

Сплескваме ги с ръка на малки питки.

В средата на всяка питка поставяме по едно квадратче шоколад и

внимателно завиваме краищата за да оформим топка , като целта е шоколада да не стърчи , за да не изтече при печенето.

 



Печем върху хартия за печене  или тефлонова подложка ,

в загрята фурна до 180 градуса , около 35 - 40 мин.  до зачервяване.

 


От тези продукти излизат около 30 курабийки.

Може да ги оформите на по – малки топчета ,

като съответно намалите и количеството шоколад в тях.

Може да ги намажете с разбит жълтък или с цяло яйце.

Може да ги поръсите със захар или със смес от захар и кокосови стърготини.

А може и да ги изпечете без да ги поръсвате или мажете. 

 


Изпечените курабийки охлаждаме върху решетка.

 

 

 

Това са най – вкусните и много лесни за приготвяне курабийки !

 







 



Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог

за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !

Моля , не представяйте рецептата като ваша ,

само след като сте направили нищожни промени към нея !

Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !

Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/02/blog-post_3.html

Благодаря на всички , които ще спазят

Закона за авторското право и сродните му права !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...