Курабийки с извара и шоколад
/ втори вид /
Може да ме последвате в Инстаграм :
https://www.instagram.com/violetazheliazkova/
или да последвате страничката ми във Фейсбук :
https://www.facebook.com/domashnireceptisvili
Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,
като споделяте този линк с рецептата :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/02/blog-post_3.html
Имам подобна рецепта за курабийки ето тук :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2018/10/blog-post_4.html ,
но тъй като комбинацията от кокос и шоколад е любимата на дъщеря ми,
реших да пробвам този път малко по – различен вариант.
Рецептата е изключително лесна за приготвяне.
Резултата е невероятно вкусни и ароматни курабийки с шоколадова сърцевина .
И така рецептата :
Продукти :
3 бр. яйца
500 гр. извара
450 гр. брашно
180 гр. захар
150 гр. краве масло
100 гр. кокосови стърготини
10 гр. бакпулвер
1 пакетче ванилена захар
щипка сол
за пълнеж :
150 гр. шоколад / за предпочитане е черен /
/ може да използвате квадратчета шоколад или
малки шоколадови яйца или др. /
За намазване и поръсване / по желание / :
кокосови стърготини
кафява захар / може и бяла /
1 жълтък или 1 малко яйце
Приготвяне :
Разбиваме яйцата със захарта и ванилията / на ръка /.
Прибавяме маслото и кокосовите стърготини и разбъркваме добре.
Получената смес прибавяме към изварата и размесваме.
Пресяваме брашното с бакпулвера.
Прибавяме го на порции към горната смес като размесваме добре.
Не бързайте да добавите цялото количество брашно ,
прибавяйте го на порции.
Трябва да получим много меко тесто.
Ако сте достигнали до меко тесто спрете да прибавяте още брашно.
Ако случайно ви се получи доста лепкаво тесто ,
просто добавете още малко брашно.
Това зависи от изварата , някои видове са по – сухи , други пък по – воднисти.
Оформяме си топчета с тегло около 50 гр. едното.
Сплескваме ги с ръка на малки питки.
В средата на всяка питка поставяме по едно квадратче шоколад и
внимателно завиваме краищата за да оформим топка , като целта е шоколада да не стърчи , за да не изтече при печенето.
Печем върху хартия за печене или тефлонова подложка ,
в загрята фурна до 180 градуса , около 35 - 40 мин. до зачервяване.
От тези продукти излизат около 30 курабийки.
Може да ги оформите на по – малки топчета ,
като съответно намалите и количеството шоколад в тях.
Може да ги намажете с разбит жълтък или с цяло яйце.
Може да ги поръсите със захар или със смес от захар и кокосови стърготини.
А може и да ги изпечете без да ги поръсвате или мажете.
Изпечените курабийки охлаждаме върху решетка.
Това са най – вкусните и много лесни за приготвяне курабийки !
Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк към нея :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/02/blog-post_3.html
Благодаря на всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар