Translate

събота, 6 февруари 2021 г.

Бисквитки с меренг и шоколадови бонбони

 



 
Бисквитки с меренг и шоколадови бонбони

Може да ме последвате в Инстаграм :

 https://www.instagram.com/violetazheliazkova/

или да последвате страничката ми във Фейсбук :

https://www.facebook.com/domashnireceptisvili

Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,

като споделяте този линк с рецептата :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/02/blog-post_6.html


Продукти :

за бисквитките :

3 бр. жълтъци

50 гр. захар

180 гр. брашно

120 гр. краве масло

1 бр. ванилия

½ ч.л. бакпулвер

щипка сол

 

за меренга :

3 бр. белтъци

140 гр. захар

1 ч.л. сок от лимон / прясно изцеден /

1 бр. ванилена захар

 

за пълнеж :

шоколадови бонбони или

парченца шоколад

 

Приготвяне :

на бисквитеното тесто :

Желателно е всички продукти да са със стайна температура.

Първо внимателно разделяме яйцата на белтъци и жълтъци.


Маслото трябва да е меко , със стайна температура.

Разбиваме маслото – може с миксер , може и на ръка.

Прибавяме захарта , ванилията и солта и продължаваме разбиването.


Прибавяме едно по едно яйцата и продължаваме да разбиваме.


Накрая прибавяме и пресятото с бакпулвера брашно.



Омесваме за кратко меко тесто.


Завиваме го със стреч фолио и го оставаме в хладилник около 1 час.


Охладеното тесто разточваме на кора с дебелина около 0,3 - 0,5 см.

От тесто изрязваме формички  / може кръгли , може като цвете /

с диаметър около 6 – 7 см .

/ Първо го оставяме няколко минути да се отпусне. /



Изрязаните кръгчета прехвърляме в тава ,

върху хартия за печене или тефлонова подложка на разстояние едно от друго.

 



на меренга :

Разбиваме белтъците до гъста бяла пяна.


Прибавяме на порции захарта и продължаваме да разбиваме.

Разбиваме на средна скорост на миксера , 

за да може да се разтвори напълно захарта.

Дали се е разтворила проверяваме като разтриваме между пръстите си 

щипка от крема – не трябва да усещаме кристалчета захар.

След като се е разтворила разбиваме още няколко минути 

на висока скорост на миксера.

Прибавяме и ванилената захар / не спираме разбиването /.

За да бъдат стабилен крема към края на разбиването прибавяме сока от лимон.

Разбиваме до получаването на пухкав сняг и до получаването на стабилни връхчета.


Прехвърляме го в сладкарски триъгълен плик или здрава найлонова торбичка.

Върху всяко едно кръгче от бисквитеното тесто  поставяме по

една шоколадова бонбона или квадратче шоколад.


Върху тях шприцоваме меренга  с подходящ накрайник 

със спираловидно движение , като шапка.

Ако нямате накрайници просто отрежете ъгъла на плика съвсем в края ,

така , че да се получи отвор с диаметър около 1 см. и

шприцовайте крема по описания по – горе начин.

Стараем се напълно да покрием бонбона , за да не изтече при печенето.


Печем в загрята на 150 градуса фурна около 20 мин. , 

докато много леко се зачервят отгоре.


Изпечените сладки охлаждаме върху решетка.

Много , много вкусни !

А шоколадовата изненада , която се крие в тях ще очарова всички ваши гости!

Разбира се,  може да ги приготвите и без пълнеж !

Може да поставите на мястото на шоколада ядки или някакво сладко.

Може да ги полеете с разтопен шоколад или да ги поръсите с цветни захарни топчета.








Тази рецепта адаптирах ето от тук :
https://youtu.be/XGe5Lj3uSBo 

Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог

за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !

Моля , не представяйте рецептата като ваша ,

само след като сте направили нищожни промени към нея !

Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !

Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея: 

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/02/blog-post_6.html

Благодаря на всички , които ще спазят

Закона за авторското право и сродните му права !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...