Translate

неделя, 14 март 2021 г.

Банички с кашкавал и сирене

 


Банички с кашкавал и сирене

 

Може да ме последвате в Инстаграм :

 https://www.instagram.com/violetazheliazkova/

или да последвате страничката ми във Фейсбук :

https://www.facebook.com/domashnireceptisvili

Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,

като споделяте този линк с рецептата :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/03/blog-post_14.html

Продукти :

4 бр. яйца

400 гр. готови кори за баница

200 гр. кашкавал

200 гр. сирене

200 гр. смес от кисело мляко и заквасена сметана

/ може само кисело мляко или само заквасена сметана /

150 мл. прясно мляко

125 гр. краве масло / едно малко пакетче /

½ ч.л. сода бикарбонат

½ ч.л. сол / ако сиренето е много солено , не добавяйте /

 

за поръсване :

бял сусам , маково семе , микс от сурови семена

Продуктите са за тава с размери около 35 / 40 см.

 

Приготвяне :

Настъргваме кашкавала на ренде.

Сиренето натрошаваме с вилица.

В подходящ съд разбиваме яйцата със солта.


Смесваме киселото мляко и заквасената сметана и

прибавяме содата към тях.

Разбъркваме сместа докато шупне и я прибавяме към яйцата.

Прибавяме прясното мляко и също разбъркваме.


В отделен съд разтопяваме маслото на водна баня или в микровълновата.

Взимаме една кора и я мажем с масло.

Върху нея поставяме друга кора и също я мажем с масло.

Мажем обилно с яйчената смес и поръсваме със сирене и кашкавал.


 

Завиваме на руло , като гледаме да не е много стегнато.

Така завиваме две по две корите , докато свършат.

/ В зависимост от дебелината , корите може да са 14 , 16 , 18 /.

При мен бяха 14 , затова се получиха 7 рула.

Получените рула подреждаме в тавата , върху намазана с масло хартия за печене.

Разрязваме баничките точно по средата / за удобство при консумацията им / и

ги надупчваме добре с вилица , като внимаваме да не се смачкат.


Мажем / или поливаме / с останалата ни яйчна смес , като към нея сме прибавили

маслото което ни е останало и ако ни е останал кашкавал и сирене също може да ги прибавим.


Поръсваме със семената.



Печем в загрята фурна на 200 градуса около 30 мин. ,

докато се позачервят отгоре.

Голяма вкусотия !

Пробвайте да приготвите тези банички  мисля , че много ще ви харесат.

 















 

Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог

за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !

Моля , не представяйте рецептата като ваша ,

само след като сте направили нищожни промени към нея !

Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !

Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея : 

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/03/blog-post_14.html

Благодаря на всички , които ще спазят

Закона за авторското право и сродните му права !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...