Може да ме последвате в Инстаграм :
https://www.instagram.com/violetazheliazkova/
или да последвате страничката ми във Фейсбук :
https://www.facebook.com/domashnireceptisvili
Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,
като споделяте този линк с рецептата :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/05/blog-post_17.html
Продукти :
4 бр. яйца
250 гр. лапад
50 гр. киселец
1 стрък пресен лук
500 гр. кори за баница
200 гр. кисело мляко
200 гр. заквасена сметана
/ или общо 400 гр. кисело мляко /
200 гр. сирене
100 гр. кашкавал
100 гр. краве масло
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. сол
Приготвяне :
Почистваме, измиваме и нарязваме лапада, киселеца и пресния лук.
Натрошаваме сиренето.
/ Обикновено го натрошавам с вилица , за по – лесно. /
Настъргваме кашкавала.
Отделно разбиваме яйцата.
Към киселото мляко и заквасената сметана прибавяме содата за хляб,
като разбъркваме докато сместа шупне.
Прибавяме я към яйцата и разбъркваме добре.
Прибавяме сместа със спанака и разбъркваме внимателно.
Прибавяме кашкавала и натрошеното сирене.
Разтопяваме маслото. / За по – бързо в микровълновата за около 1 мин. /
Вземаме една кора и я мажем с масло.
Върху нея поставяме друга кора , която също мажем с масло.
Слагаме около 3 - 4 с.л. от плънката и завиваме двете кори на руло.
След това по същият начин със следващите две кори.
И така докато свършат всички кори.
В случая бяха 16 броя кори т.е. получиха се 8 рула.
Получените рула поставяме в подходяща тава , намазана с масло.
Завиваме ги на
охлюв.
Използвах тава с диаметър около 28 - 30 см.
Много леко притискаме с ръце, за да се уплътни и да заеме цялата тава.
Надупчваме с вилица баницата и я мажем с останалото ни масло.
Печем в загрята фурна на 200 градуса около 40 мин. и
след това още около 10 – 15 мин. на 180 градуса.
Може да покрием с алуминиево фолио отгоре , за да не прегори отгоре.
Много, много вкусна!
Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк към нея :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/05/blog-post_17.html
Благодаря на всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар