Translate

понеделник, 17 май 2021 г.

Баница с лапад и киселец



Баница с лапад и киселец

Може да ме последвате в Инстаграм :

 https://www.instagram.com/violetazheliazkova/

или да последвате страничката ми във Фейсбук :

https://www.facebook.com/domashnireceptisvili

Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,

като споделяте този линк с рецептата :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/05/blog-post_17.html

 

Продукти :

4 бр. яйца

250 гр. лапад

50 гр. киселец

1 стрък пресен лук

500 гр. кори за баница

200 гр. кисело мляко

200 гр. заквасена сметана

/ или общо 400 гр. кисело мляко /

200 гр. сирене

100 гр. кашкавал

100 гр. краве масло

1/2 ч.л. сода бикарбонат

1 ч.л. сол

 

Приготвяне :

Почистваме, измиваме и нарязваме лапада, киселеца и пресния лук.

Натрошаваме сиренето.

/ Обикновено го натрошавам с вилица , за по – лесно. /

Настъргваме кашкавала.

Отделно разбиваме яйцата.

Към киселото мляко и заквасената сметана прибавяме содата за хляб,

като разбъркваме  докато сместа шупне.

Прибавяме я към яйцата и разбъркваме добре.

Прибавяме сместа със спанака и разбъркваме внимателно.

Прибавяме кашкавала и натрошеното сирене.

Разтопяваме маслото. / За по – бързо в микровълновата за около 1 мин. /

Вземаме една кора и я мажем с масло.

Върху нея поставяме друга кора , която също мажем с масло. 


Слагаме около 3 - 4 с.л. от плънката и завиваме двете кори на руло.

След това по същият начин със следващите две кори.

И така докато свършат всички кори.

В случая бяха 16 броя кори т.е. получиха се 8 рула.

Получените рула поставяме в подходяща тава , намазана с масло.

Завиваме ги на охлюв.


Използвах тава с диаметър около 28 - 30 см.

Много леко притискаме с ръце, за да се уплътни и да заеме цялата тава.

Надупчваме с вилица баницата и я мажем с останалото ни масло.


Печем в загрята фурна на 200 градуса около 40 мин. и 

след това още около 10 – 15 мин. на 180 градуса.

Може да покрием с алуминиево фолио отгоре , за да не прегори отгоре.

Много, много вкусна!

 








Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог

за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !

Моля , не представяйте рецептата като ваша ,

само след като сте направили нищожни промени към нея !

Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !

Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея :

 https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/05/blog-post_17.html

Благодаря на всички , които ще спазят

Закона за авторското право и сродните му права !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...