Бисквитки с цветя
Може да ме последвате в Инстаграм :
https://www.instagram.com/violetazheliazkova/
или да последвате страничката ми във Фейсбук :
https://www.facebook.com/domashnireceptisvili
Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,
като споделяте този линк с рецептата :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/05/blog-post_13.html
Тези бисквитки съм ги започнала още преди Цветница! 😂 😏 😍
Но така и не успях да ги реализирам, защото не ми стигна времето!
Идеята за тяхната украса беше съвсем друга … 😍 😉
но някой друг път ще я реализирам и ще ви я покажа … 😍
И тъй като ми остана крем от няколкото торти и мъфини,
които правих по различни поводи, реших да украся бисквитките с тях!
Получи се цветна градинка!🌷 🌸 🌹 🌼 🌺 🌻
Много ми харесаха !
Тук написах рецептата за бисквитките и за двата вида крем :
Продукти :
за бисквитките :
2 бр. яйца
350 гр. захар
650 гр. брашно
250 гр. краве масло
2 бр. ванилия / ванилена захар /
½ ч.л. бакпулвер
щипка сол
за белтъчния крем – Италиански меренг :
90 гр. белтъци / 3 бр. /
180 гр. захар
50 мл. вода
¼ ч.л. лимонена киселина
1 бр. ванилена захар
щипка сол
боя за сладкиши : червена , зелена , жълта , и др.
за Швейцарския маслен крем :
100 гр. белтъци / около 3 бр. /
200 гр. захар
1 бр. ванилена захар
½ ч.л. прясно изцеден сок от лимон / или щипка лимонена киселина /
щипка сол
200 гр. краве масло
Приготвяне :
на бисквитките :
Маслото трябва да е меко със стайна температура.
Разбиваме го с миксер до побеляване.
Прибавяме захарта , ванилията и солта и продължаваме разбиването.
Прибавяме едно по едно яйцата.
Накрая прибавяме и пресятото брашно.
Омесваме за кратко меко тесто.
Завиваме го със стреч фолио и го оставаме в хладилник
минимум за около 30 – 40 мин.
Охладеното тесто разточваме на кора с дебелина около 0,5 - 1 см.
/ Първо го оставяме да се отпусне за около 10 – 15 мин./
От разточената кора от тесто си изрязваме с подходяща формичка бисквитките.
/ Формичката ми е с диаметър 10 см. /
Ако преди оформянето в помещението е било много топло или
сте загубили доста време при оформянето и изрязването им ,
добре е да ги поставите в хладилник преди печенето да се стегнат.
Печем в загрята на 180 градуса фурна върху хартия за печене или
тефлонова подложка около 15 мин. , докато леко се зачервят отгоре.
Внимавайте , много бързо се пекат да не ги прегорите !
Изпечените бисквитки охлаждаме върху решетка.
Тези бисквитки са идеални също така и за декориране с айсинг.
Приготвяне на Италианския меренг :
Съдът в който ще варим захарния сироп , бъркалките на миксера и
купата в която ще разбиваме белтъците трябва да са напълно чисти ,
сухи и не мазни.
Ако имате някакви съмнения в това трябва да ги почистите
с тампон напоен с оцет или спирт.
В подходящ съд слагаме водата да заври.
Когато е завряла прибавяме захарта и може да разбъркаме.
Варим на котлон на средна степен.
Отделно в друг съд започваме да разбиваме белтъците със
солта с миксер на средна степен.
Желателно е белтъците да са със стайна температура.
След като захарният сироп заври, увеличаваме скоростта
на миксера до максимална.
Белтъците трябва да се разбият до гъста бяла пяна.
Когато захарният сироп е достигнал температура 110 градуса прибавяме
към него лимонената киселина.
Продължаваме да варим захарния сироп до достигане на температура 120 градуса.
След като е достигнал посочената температура го вливаме на
много тънка струйка към белтъците , като не спираме разбиването
на най - висока скорост на миксера.
Добавяме ванилията и разбиваме така още около 8 - 10 мин.
Захарта за този сироп трябва да е винаги два пъти повече спрямо белтъците.
Водата като количество трябва да е ¼ от количеството захар.
Получава се гъст крем , много подходящ за украса.
Кремът е изключително приятен за работа.
Също така е много устойчив.
Крема оцветих със сладкарски гел бои.
Цветята оформих с три вида накрайници за листа.
Приготвяне на Швецарския маслен крем :
Съдът в който ще поставите белтъците трябва да е много чист,
да не е мокър или мазен.
За по – сигурно може да го почистите с напоен в оцет памучен тампон.
Друг вариант също е да почистите съда със спирт.
Трябва много да внимавате при отделянето на жълтъците от белтъците,
защото при попадането дори на микроскопична частица от жълтъка,
те няма да се разбият добре и няма да получите желания резултат.
В подходяща тенджерка наливаме вода и я слагаме на огъня.
Изчакваме докато заври.
Отделно в друг съд към белтъците прибавяме захарта.
След като водата е завряла върху съда с водата поставяме съда
с белтъците и захарта / желателно е да е стъклен или метален /,
като дъното му не трябва да допира до врящата вода.
Бъркаме непрекъснато сместа от белтъци и захар, до достигане на 65 градуса.
/ Ако нямате кухненски термометър, просто бъркате и изчаквате
захарта да се разтвори напълно.
Това може да проверите по следния начин - разтърквате между пръстите си
от сместа, ако не усещате кристалчета захар, значи тя се е разтворила
напълно./
В този момент започваме да разбиваме сместа с миксер на висока скорост.
Разбиваме около 10 мин.
Към края прибавяме ванилената захар и лимоновия сок и
продължаваме разбиването до получаването на пухкав крем.
Когато от крема се вижда, че може да се образуват устойчиви връхчета,
значи е готов.
Маслото нарязваме на кубчета и го прибавяме към вече поохладилия се крем.
Температурата на крема трябва да е около 25 градуса ,
а на маслото около 15 градуса.
Разбиваме до пухкава гладка смес.
Полученият крем може да оцветите в различни цветове
с помощта на сладкарски бои.
Може да използвате сладкарски триъгълни пликове с подходящи
накрайници,за да оформите цветята.
Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк към нея:
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/05/blog-post_13.html
Благодаря на всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар