Translate

четвъртък, 13 май 2021 г.

Бисквитки с цветя




Бисквитки с цветя

Може да ме последвате в Инстаграм :

 https://www.instagram.com/violetazheliazkova/

или да последвате страничката ми във Фейсбук :

https://www.facebook.com/domashnireceptisvili

Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,

като споделяте този линк с рецептата :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/05/blog-post_13.html

 

Тези бисквитки съм ги започнала още преди Цветница! 😂 😏 😍

Но така и не успях да ги реализирам, защото не ми стигна времето!

Идеята за тяхната украса беше съвсем друга … 😍 😉

но някой друг път ще я реализирам и ще ви я покажа  😍

И тъй като ми остана крем от няколкото торти и мъфини,

които правих по различни поводи, реших да украся бисквитките с тях!

Получи се цветна градинка!🌷 🌸 🌹 🌼 🌺 🌻

Много ми харесаха !

Тук написах рецептата за бисквитките и за двата вида крем :

 

Продукти :

за бисквитките :

2 бр. яйца

350 гр. захар

650 гр. брашно

250 гр. краве масло

2 бр. ванилия / ванилена захар /

½ ч.л. бакпулвер

щипка сол

 

за белтъчния крем – Италиански меренг :

90 гр. белтъци  / 3 бр. /

180 гр. захар

50 мл. вода

¼  ч.л.  лимонена киселина

1 бр. ванилена захар

щипка сол

боя за сладкиши : червена , зелена , жълта , и др.

 

за Швейцарския маслен крем :

 

100 гр. белтъци / около 3 бр. /

200 гр. захар

1 бр. ванилена захар

½ ч.л. прясно изцеден сок от лимон / или щипка лимонена киселина /

щипка сол

200 гр. краве масло

                                    

Приготвяне :

на бисквитките :

Маслото трябва да е меко със стайна температура.

Разбиваме го с миксер до побеляване.


Прибавяме захарта , ванилията и солта и продължаваме разбиването.

Прибавяме едно по едно яйцата.


Накрая прибавяме и пресятото брашно.

Омесваме за кратко меко тесто.

Завиваме го със стреч фолио и го оставаме в хладилник 

минимум за около 30 – 40 мин.


Охладеното тесто разточваме на кора с дебелина около 0,5 - 1 см.  

/ Първо го оставяме да се отпусне за около 10 – 15 мин./

От разточената кора от тесто си изрязваме с подходяща формичка бисквитките.

/ Формичката ми е с диаметър 10 см. / 

Ако преди оформянето в помещението е било много топло или

сте загубили доста време при оформянето и изрязването им ,

добре е да ги поставите в хладилник преди печенето да се стегнат.


Печем в загрята на 180 градуса фурна върху хартия за печене или

тефлонова подложка около 15 мин. , докато леко се зачервят отгоре.

Внимавайте , много бързо се пекат да не ги прегорите !



Изпечените бисквитки охлаждаме върху решетка.

Тези бисквитки са идеални също така и за декориране с айсинг.

 

Приготвяне на Италианския меренг :

Съдът в който ще варим захарния сироп , бъркалките на миксера и

купата в която ще разбиваме белтъците трябва да са напълно чисти ,  

сухи и не мазни.

Ако имате някакви съмнения в това трябва  да ги почистите 

с тампон напоен с оцет или спирт.

В подходящ съд слагаме водата да заври.


Когато е завряла прибавяме захарта и може да разбъркаме.

Варим на котлон на средна степен.

Отделно в друг съд започваме да разбиваме белтъците със 

солта с миксер на средна степен.  

Желателно е белтъците да са със стайна температура.

След като захарният сироп заври, увеличаваме скоростта 

на миксера до максимална.

Белтъците трябва да се разбият до гъста бяла пяна.

Когато захарният сироп е достигнал температура 110 градуса прибавяме

към него лимонената киселина.

Продължаваме да варим захарния сироп до достигане на температура 120 градуса.

След като е достигнал посочената температура го вливаме на 

много тънка струйка към белтъците , като не спираме разбиването 

на най - висока скорост на миксера. 

Добавяме ванилията и разбиваме така още около 8 - 10 мин.


Захарта за този сироп трябва да е винаги два пъти повече спрямо белтъците.

Водата като количество трябва да е ¼ от количеството захар.


Получава се гъст крем , много подходящ за украса.

Кремът е изключително приятен за работа.

Също така е много устойчив.

Крема оцветих със сладкарски гел бои.

Цветята оформих с три вида накрайници за листа.

 

Приготвяне на Швецарския маслен крем :

Съдът в който ще поставите белтъците трябва да е много чист, 

да не е мокър или мазен.

За по – сигурно може да го почистите с напоен в оцет памучен тампон.

Друг вариант също е да почистите съда със спирт.

Трябва много да внимавате при отделянето на жълтъците от белтъците,

защото при попадането дори на микроскопична частица от жълтъка,

те няма да се разбият добре и няма да получите желания резултат.

В подходяща тенджерка наливаме вода и я слагаме на огъня.

Изчакваме докато заври.

Отделно в друг съд към белтъците прибавяме захарта.


След като водата е завряла върху съда с водата поставяме съда

 с белтъците и захарта / желателно е да е стъклен или метален /, 

като дъното му не трябва да допира до врящата вода.


Бъркаме непрекъснато сместа от белтъци и захар, до достигане на 65 градуса.

/ Ако нямате кухненски термометър, просто бъркате и изчаквате 

захарта да се разтвори напълно.

Това може да проверите по следния начин - разтърквате между пръстите си 

от сместа, ако не усещате кристалчета захар, значи тя се е разтворила 

напълно./

В този момент започваме да разбиваме сместа с миксер на висока скорост.

Разбиваме около 10 мин.

Към края прибавяме ванилената захар и лимоновия сок и 

продължаваме разбиването до получаването на пухкав крем.

Когато от крема се вижда, че може да се образуват устойчиви връхчета, 

значи е готов.

 

Маслото нарязваме на кубчета и го прибавяме към вече поохладилия се крем.

Температурата на крема трябва да е около 25 градуса , 

а на маслото около 15 градуса.

Разбиваме до пухкава гладка смес.

Полученият крем може  да оцветите в различни цветове 

с помощта на сладкарски бои.

Може да използвате сладкарски триъгълни пликове с подходящи 

накрайници,за да оформите цветята.

 












 


 
 




 













Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог

за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !

Моля , не представяйте рецептата като ваша ,

само след като сте направили нищожни промени към нея !

Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !

Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея:

 https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/05/blog-post_13.html

Благодаря на всички , които ще спазят

Закона за авторското право и сродните му права !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...