Бисквитки с цветя
/ втори вид /
Може да ме последвате в Инстаграм :
https://www.instagram.com/violetazheliazkova/
или да последвате страничката ми във Фейсбук :
https://www.facebook.com/domashnireceptisvili
Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,
като споделяте този линк с рецептата :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/05/blog-post_22.html
Продуктите са за около 20 бр. бисквитки с диаметър около 10 см.
Продукти :
за бисквитките :
3 бр. жълтъци
140 гр. захар
350 гр. брашно
200 гр. масло
5 гр. бакпулвер
1 бр. ванилия
щипка сол
за белтъчния крем – Италиански меренг :
130 гр. белтъци / около 3 - 4 бр. /
260 гр. захар
65 мл. вода
1/3 ч.л. лимонена киселина
2 бр. ванилена захар
щипка сол
боя за сладкиши : червена , зелена , жълта ,синя и др.
Приготвяне :
на
бисквитките :
Маслото трябва да е със стайна температура.
Разбиваме го с миксер до побеляване.
Прибавяме захарта, ванилената захар и солта и продължаваме разбиването.
Накрая прибавяме и пресятото с бакпулвера брашно.
Омесваме за кратко меко тесто.
Завиваме го със стреч фолио и го оставаме в хладилник поне за 1 час.
/ Може и за повече. Аз го замесих вечерта и го оставих цяла нощ. /
Охладеното тесто разточваме на кора с дебелина около 0,5 см.
/ Първо го оставяме да се отпусне за около 10 – 15 мин./
От разточеното тесто си изрязваме бисквитките с подходяща формичка.
/ Формичката ми е с диаметър около 10 см. /
Ако преди оформянето в помещението е било много топло или
сте загубили доста време при оформянето и изрязването им ,
добре е да ги поставите в хладилник преди печенето да се стегнат.
Печем в загрята на 180 градуса фурна върху хартия за печене или
тефлонова подложка около 15 мин., докато много леко се зачервят отгоре.
Внимавайте , много бързо се пекат да не ги прегорите !
Изпечените бисквитки охлаждаме върху решетка.
Тези бисквитки са идеални също така и за декориране с айсинг.
Приготвяне на Италианския меренг :
Съдът в който ще варим захарния сироп , както и бъркалките на миксера и
купата в която ще разбиваме белтъците,
трябва да са напълно чисти , сухи и не мазни.
Ако имате някакви съмнения в това трябва
да ги почистите с тампон напоен с оцет или спирт.
В подходящ съд слагаме водата да заври.
Когато е завряла прибавяме захарта и може да разбъркаме.
Варим на котлон на средна степен.
Отделно в друг съд започваме да разбиваме белтъците със солта с миксер на средна степен.
Желателно е белтъците да са със стайна температура.
След като захарният сироп заври, увеличаваме скоростта на миксера до максимална.
Белтъците трябва да се разбият до гъста бяла пяна.
Когато захарният сироп е достигнал температура 110 градуса прибавяме
към него лимонената киселина.
Продължаваме да варим захарния сироп до достигане на температура 120 градуса.
След като е достигнал посочената температура,
го вливаме на много тънка струйка към белтъците ,
като не спираме разбиването на най - висока скорост на миксера.
Добавяме ванилията и разбиваме така още около 8 - 10 мин.
Захарта за този сироп трябва да е винаги два пъти повече спрямо белтъците.
Водата като количество трябва да е ¼ от количеството захар.
Получава се гъст крем , много подходящ за украса.
Кремът е изключително приятен за работа.
Също така е много устойчив.
Крема оцветих със сладкарски гел бои.
Цветята оформих с три вида накрайници за листа.
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк към нея:
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/05/blog-post_22.html
Благодаря на всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар