Мъфини с цветя
Може да ме последвате в Инстаграм :
https://www.instagram.com/violetazheliazkova/
или да последвате страничката ми във Фейсбук :
https://www.facebook.com/domashnireceptisvili
Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,
като споделяте този линк с рецептата :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/05/blog-post_30.html
В зависимост от големината на формичките ви може да получите
от 12 бр. големи до 24 бр. малки мъфини.
Продукти :
за мъфините :
4 бр. яйца
200 гр. захар
200 гр. брашно
200 гр. краве масло
3 гр. бакпулвер
1 бр. ванилия
за крема за пълнеж :
100 гр. крема сирене
100 гр. варено кондензирано мляко
за белтъчния крем – Италиански меренг :
90 гр. белтъци / 3 бр. /
180 гр. захар
50 мл. вода
¼ ч.л. лимонена киселина
1 бр. ванилена захар
щипка сол
боя за сладкиши : червена , зелена , жълта , и др.
Приготвяне :
Разбиваме яйцата със захарта и ванилията до удвояване и побеляване.
Трябва да се получи кремообразна маса и миксерът да оставя следи.
Прибавяме разтопеното масло / да е течно , но не и горещо /.
Бъркаме на ръка или на ниска скорост на миксера.
Към тази смес прибавяме пресятото с бакпулвера брашно.
Продължаваме да бъркаме на ръка.
Бъркаме внимателно , докато маслото и брашното изцяло се разпределят в сместа.
/ Обръщам специално внимание на това , тъй като количеството на маслото е доста и
трябва много добре да се разбърка , докато се усвои. /
Получава се средно гъста пухкава каша.
Получената смес разпределяме във форма за мъфини.
Аз я разпределям много бързо и лесно, като я прехвърлям в сладкарски триъгълен плик или в здрава найлонова торбичка.
Отрязвам на върха й отвор с диаметър около 0,5 см и разпределям по формичките.
/ Може да използвате хартиени или силиконови подложки или
силиконова форма за мъфини. /
Печем в загрята на 170 градуса фурна около 30 мин. , докато много леко се позачервят.
Може да ги изпечете и на 180 градуса ,
но може би няма да останат така светли и така сравнително равни отгоре.
Когато са равни отгоре са по – удобни за украсяване.
Проверяваме с дървено шишче дали са изпечени – тест суха клечка.
Изпечените мъфини охлаждаме върху решетка.
Може да напълните мъфините с крем,
който се приготвя изключително бързо и е много вкусен.
Смесвате кондензираното мляко и крема сиренето и разбърквате до хомогенност.
Аз го прехвърлих в сладкарски триъгълен плик и отрязах връхчето му.
/ Може да използвате здрава найлонова торбичка. /
Така много лесно напълних мъфините.
Приготвяне на Италианския меренг :
Съдът в който ще варим захарния сироп, както бъркалките на миксера и
купата в която ще разбиваме белтъците трябва да са напълно чисти , сухи и не мазни.
Ако имате някакви съмнения в това трябва да ги почистите с тампон напоен с оцет или спирт.
В подходящ съд слагаме водата със захарта да заври.
Варим на котлон на средна степен.
Отделно в друг съд започваме да разбиваме белтъците със солта с миксер на средна степен.
Желателно е белтъците да са със стайна температура.
След като захарният сироп заври, увеличаваме скоростта на миксера до максимална.
Белтъците трябва да се разбият до гъста бяла пяна.
Когато захарният сироп е достигнал температура 110 градуса прибавяме
към него лимонената киселина.
Продължаваме да варим захарния сироп до достигане на температура 120 градуса.
След като е достигнал посочената температура го вливаме на много тънка струйка към белтъците ,
като не спираме разбиването на най - висока скорост на миксера.
Добавяме ванилията и разбиваме така още около 8 - 10 мин.
Захарта за този сироп трябва да е винаги два пъти повече спрямо белтъците.
Водата като количество трябва да е ¼ от количеството захар.
Получава се гъст крем , много подходящ за украса.
Кремът е изключително приятен за работа.
Също така е много устойчив.
Крема оцветих със сладкарски гел бои.
Цветята оформих с четири вида накрайници за листа.
Може да си приготвите само мъфини без крема за украса.
Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк към нея :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/05/blog-post_30.html
Благодаря на всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар