Бисквитена
торта Сърце с бели рози
Продукти :
500 гр.
бисквити „Закуска“
за кафявия крем :
4 бр.
жълтъци
500 гр.
прясно мляко
100 гр.
захар
50 гр. масло
40 гр.
нишесте какао / крем пудинг /
10 гр. какао
1 бр.
ванилия
за светлия крем :
4 бр. малки
авокадо / или 2 бр. големи /
400 гр.
заквасена сметана
60 гр. пудра
захар
1 бр.
ванилия
Приготвяне :
на кафявия крем :
Разбиваме с
помощта на миксер жълтъците,
ванилията и
половината захар / 50
гр. / до кремообразна маса.
Прибавяме с
помощта на сито или цедка нишестето и какаото.
Разбъркваме
на ръка или на най – ниската степен на миксера
до хомогенност.
Към прясното мляко прибавяме другата половина от захарта / 50 гр. / и
Към прясното мляко прибавяме другата половина от захарта / 50 гр. / и
го слагаме на котлон
да заври.
След като е
завряло го сваляме от котлона и прибавяме на порции
кремообразната смес с
жълтъците.
Бъркаме
енергично до хомогенност.
Връщаме
получената смес на котлона , като не
спираме да бъркаме , за да не загори.
След няколко минути сместа започва да се сгъстява
и се получава гъст крем.
Сваляме от
котлона и към горещия крем прибавяме маслото.
Завиваме го
плътно със стреч фолио , за да не образува коричка и
го оставяме да се охлади
напълно.
След като се
охлади напълно го разбиваме с миксер.
на светлия крем :
Обелваме
авокадото и махаме костилката.
Намачкваме
го добре с вилица.
Към него
прибавяме сметаната , пудрата захар и ванилията и разбиваме за кратко с миксер.
Оформяне :
Подбираме си подходяща форма със свалящ се ринг и диаметър около 20 см.
Първо
нареждаме по външния край един ред бисквити.
Поставяме
ги вертикално.
За
следващия ред мажем всяка бисквитка с около 1 с.л. от кафявия крем и
я
прилепяме към външния ред.
Така
правим една обиколка на формата.
За
следващия ред мажем с белия крем всяка една бисквита и правим една обиколка.
Така
редуваме кремовете , докато стигнем до средата на формата.
Поливаме наредената торта с белия крем и я завиваме със стреч фолио.
Поливаме наредената торта с белия крем и я завиваме със стреч фолио.
Оставяме я
в хладилник за няколко часа / най – добре една нощ / да стегне.
На
следващият ден поливаме тортата отгоре с остатъка от шоколадовия крем.
Украсяваме
по желание.
Аз украсих
с белтъчен крем - Италиански меренг
/ ...ами имах останал малко и реших да го
използвам /.
Рецепта за
меренга има в много от моите торти в този блог.
Например тук :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/04/blog-post_21.html
Например тук :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/04/blog-post_21.html
Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк към нея
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк към нея
Благодаря на
всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар