Translate

неделя, 7 юли 2019 г.

Бисквитена торта Сърце с бели рози



 Бисквитена торта Сърце с бели рози
Продукти :
500 гр. бисквити „Закуска“
за кафявия крем :
4 бр. жълтъци
500 гр. прясно мляко
100 гр. захар
50 гр. масло
40 гр. нишесте какао / крем пудинг /
10 гр. какао
1 бр. ванилия
за светлия крем :
4 бр. малки авокадо / или 2 бр. големи /
400 гр. заквасена сметана
60 гр. пудра захар
1 бр. ванилия
Приготвяне :
на кафявия крем :



Разбиваме с помощта на миксер жълтъците,  ванилията и 
половината захар / 50 гр. / до кремообразна маса.
Прибавяме с помощта на сито или цедка нишестето и какаото.
Разбъркваме на ръка или на най – ниската степен на миксера  до хомогенност.
Към прясното мляко прибавяме другата половина от захарта / 50 гр. / и 
го слагаме на котлон да заври.
След като е завряло го сваляме от котлона и прибавяме на порции 
кремообразната смес с жълтъците.
Бъркаме енергично до хомогенност.
Връщаме получената смес на котлона ,  като не спираме да бъркаме , за да не загори.
След  няколко минути сместа започва да се сгъстява и се получава гъст крем.
Сваляме от котлона и към горещия крем прибавяме маслото.
Завиваме го плътно със стреч фолио , за да не образува коричка и 
го оставяме да се охлади напълно.
След като се охлади напълно го разбиваме с миксер.
на светлия крем :
Обелваме авокадото и махаме костилката.
Намачкваме го добре с вилица.
Към него прибавяме сметаната , пудрата захар и ванилията и разбиваме за кратко с миксер.

Оформяне :



Подбираме си подходяща форма със свалящ се ринг и диаметър около 20 см.
Първо нареждаме по външния край един ред бисквити.
Поставяме ги вертикално.
За следващия ред мажем всяка бисквитка с около 1 с.л. от кафявия крем и 
я прилепяме към външния ред.
Така правим една обиколка на формата.
За следващия ред мажем с белия крем всяка една бисквита и правим една обиколка.
Така редуваме кремовете , докато стигнем до средата на формата.
Поливаме наредената торта с белия крем и я завиваме със стреч фолио.
Оставяме я в хладилник за няколко часа / най – добре една нощ  / да стегне.
На следващият ден поливаме тортата отгоре с остатъка от шоколадовия крем.
Украсяваме по желание.
Аз украсих с белтъчен крем - Италиански меренг   
/ ...ами имах останал малко  и реших да го използвам /.
Рецепта за меренга има в много от моите торти в този блог.
Например тук :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/04/blog-post_21.html











Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея
Благодаря на всички , които ще спазят  
Закона за авторското право и сродните му права !


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...