/ без брашно и без захар /
Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,
като споделяте този линк с рецептата :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/08/blog-post_11.html
След като правих вече кето палачинки ето тук :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/06/blog-post_3.html
много исках да пробвам как ще ми се получат едни кето палачинки с плодове.
Надявам се , че всички , които спазват кето режим на хранене ще ги харесат.
У дома мнооого ги харесаха !
Затова написах и рецептата.
Ако не сте на кето режим на хранене , може да замените стевията с мед или захар ,
а брашната / бадемово , кокосово , хуск / с обикновено брашно – около 300 гр. общо /
От това количество продукти ми излязоха 10 бр. палачинки ,
с диаметър около 16 - 17 см.
Продукти :
5 бр. яйца
250 гр. бадемово брашно
500 гр. извара / кремообразна /
100 гр. заквасена сметана
100 гр. краве масло
125 гр. моцарела / едно топче /
250 гр. ягоди
75 гр. боровинки
4 с.л. стевия
/ може да използвате като подсладител вместо стевия - еритритол /
15 гр. хуск
15 гр. кокосово брашно
15 гр. бакпулвер
½ ч.л. сода за хляб
щипка лимонена киселина
щипка сол
есенция / ванилия , лимон , лайм и др. /
червена боя за хранителни цели /по желание /
Приготвяне :
Настъргваме моцарелата , и я смесваме с изварата.
/ Ако нямате кремообразна извара може да ползвате обикновена ,
но трябва първо да я пасирате с пасатор. /
Смесваме сухите съставки – бадемовото брашно ,
кокосовото брашно , хуска и бакпулвера.
Към сметаната прибавяме содата за хляб и разбъркваме добре ,
докато сместа леко шупне.
Смиламе плодовете с чопър или ги пасираме с пасатор ,
като прибавяме
към тях лимонената киселина.
Разбиваме яйцата със стевията , щипката сол и есенцията.
Прибавяме сметаната и маслото / да е течно , но не и горещо /.
Прибавяме моцарелата и изварата и разбъркваме.
Накрая прибавяме смлените плодове и боята и разбъркваме добре.
Може да разбивате с миксер или да бъркате на ръка.
Добре е да оставите сместа около 30 – 40 мин. да си „почине“ ,
след което я разбъркваме добре.
При печенето не използвайте тиган с диаметър по – голям от 18 – 20 см. ,
защото палачинките са доста крехки и трудно се обръщат.
Внимавайте при обръщането им !
Трябва да използвате широка шпатула и
много внимателно да ги обърнете за да не се разкъсат.
Най - лесно се обръщат с помощта на решетка.
Загребваме от сместа с подходящ черпак и изсипваме в горещия тиган.
Бързо подравняваме със шпатулка или лъжица.
Похлупваме с капак / задължително / и печем всяка палачинка на
ниска степен на котлона около 15 мин.
/ От 9 степени пекох на 3 – та. /
Готовите палачинки охлаждаме върху решетка.
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала ,
може да я споделите като посочите следния линк към нея :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/08/blog-post_11.html
Благодаря на всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар