Коледни Бисквитки
Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,
като споделяте този линк с рецептата :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/12/blog-post_7.html
Тази рецепта е производна от ето тази тук :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/04/blog-post.html ,
а основната рецепта за тези бисквитки е ето тук :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/06/blog-post_23.html
Написах я отново , за да ви покажа
стъпка по стъпка приготвянето на тези Коледни бисквитки :
Продукти :
3 бр. жълтъци
140 гр. захар
350 гр. брашно
200 гр. масло
5 гр. бакпулвер
1 бр. ванилия
щипка сол
гел - боя или прахообразна / суха / червена и зелена боя за сладкиши
Приготвяне :
Маслото трябва да е със стайна температура.
Разбиваме го с миксер до побеляване.
Прибавяме захарта и ванилията и продължаваме разбиването.
Прибавяме един по един жълтъците.
Пресяваме брашното с бакпулвера и го добавяме.
Омесваме за кратко меко тесто.
Разделяме тестото на три части / на око /.
Към първата част прибавяме червената боя до
получаването на наситено червен цвят.
Към втората част прибавяме зелената боя до
получаването на наситено зелен цвят.
Третата част оставяме в натурален цвят.
Завиваме тестото със стреч фолио / или найлон / и
го оставаме в хладилник около 30 – 40 мин.
Охладените теста разточваме на три отделни кори
с дебелина около от 0,5 – 0,7 см.
От изрезките от тестата правим фитилчета.
Подреждаме ги върху разточените теста,
на разстояние около 1 - 2 см помежду им.
Върху червеното тесто поставяме бели и зелени фитилчета ,
върху зеленото - червено и бяло и
върху бялото – червено и зелено.
Стараем се да са долу – горе шахматно разположени ,
да не са едно под друго или едно върху друго и да са на успоредни линии.
Отново разточваме много внимателно.
Изрязваме бисквитки с различни формички.
Внимавайте при прехвърлянето им в тавата / доста са ронливи / ,
може да си помагате с широк нож или лопатка за торта.
Изрезките също разточих на кора и изрязах бисквитки с формичките.
Печем в загрята на 200 градуса фурна върху хартия за печене или тефлонова подложка
около 10 – 12 мин. , докато много леко се зачервят отгоре.
Внимавайте , защото се пекат много бързо , да не ги прегорите !
Изчакваме да изстинат и тогава ги прехвърляме в подходяща за сервиране чиния.
/ Когато са горещи са много крехки. /
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк към нея:
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/12/blog-post_7.html
Благодаря на всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар