Мъфини Червено Кадифе
/ втори вид /
Може да ме последвате в Инстаграм :
https://www.instagram.com/violetazheliazkova/
или да последвате страничката ми във Фейсбук :
https://www.facebook.com/domashnireceptisvili
Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,
като споделяте този линк с рецептата :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/03/blog-post.html
В моя блог имам подобна рецепта ето тук :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/04/blog-post_6.html
Рецептата е за 24 бр. мъфини.
Продукти :
за мъфините :
2 бр. яйца
350 гр. брашно
300 гр. захар
350 мл. прясно мляко
125 гр. масло / едно пакетче /
15 гр. какао
15 гр. бакпулвер
10 гр. сода за хляб
2 бр. ванилия
2 с. л. сок от лимон / прясно изцеден /
щипка сол
червена боя за хранителни цели
/ ползвах 2 ч.л. гел боя , може да използвате суха / + 20 мл. топла вода
за топчетата :
140 гр.извара
30 гр. пудра захар
50 гр. кокосови стърготини
20 гр. кокосово масло / може и краве /
1 бр. ванилия
крем за украса 1 вид :
250 гр. краве масло
500 гр. пудра захар
1 бр. ванилия
/ + 2-3 с.л. прясно мляко при необходимост /
крем за украса 2 вид :
300 гр. крема сирене / или маскарпоне /
200 мл. сметана 30%
70 гр. пуда захар
1 бр. ванилена захар
50 гр. бял шоколад
10 гр. желатин
60 мл. студена вода
Приготвяне :
Първо си приготвяме топчетата.
Към изварата прибавяме кокосовите стърготини , кокосовото масло ,
ванилията и пудрата захар.
Разбъркваме добре с вилица.
Месим с ръце до получаване на нещо като меко тесто.
Оформяме си топчета около 9 – 10 гр. едното.
Топчетата поставяме във фризер.
/Аз ги оформих предишната вечер и ги сложих във фризера . /
Пресяваме брашното с бакпулвера и какаото.
Прибавяме към тях и щипката сол и разбъркваме добре сухата смес.
В леко топлото мляко добавяме 2 – те с.л. сок от лимон и разбъркваме добре.
Млякото се пресича – това е и целта.
Прибавяме и содата към тях.
/ По желание може да добавите боята в млякото и да разбъркате
до получаване на желаната от вас наситеност на цвета . Аз я добавих към готовата смес в края. /
Разбиваме маслото / трябва да е меко със стайна температура / до побеляване.
Към него прибавяме на порции захарта и ванилията и продължаваме да разбиваме.
След това прибавяме едно по едно яйцата и също разбиваме.
Прибавяме прясното мляко / със сока от лимон в него / и разбъркваме добре.
Прибавяме на порции сухата смес като бъркаме на ръка или на ниска скорост на миксера.
Бъркаме до получаването на гладка смес.
В леко топлата вода прибавяме боята и бъркаме , докато се разтвори добре.
Прибавяме я към сместа за мъфините и разбъркваме много добре.
Аз пълня мъфините много лесно като получената смес прехвърлям
в голям сладкарски триъгълен плик или здрава найлонова торбичка.
Отрязвам върха на плика , за да се получи отвор около 1 см.
Шприцовам във формите за мъфини.
Разпределяме сместа в силиконови или хартиени подложки във форма за мъфини.
Мъфините пълним малко над половината , за да не прелеят при печенето.
В средата на всеки мъфин поставяме по едно топче.
Печем в загрята фурна на 180 градуса около 30 – 35 мин. ,
в зависимост от това колко са големи мъфините.
Проверяваме с дървено шишче дали са изпечени – тест суха клечка.
След като напълно са се охладили ги украсяваме с масления крем.
Маслото трябва да е меко със стайна температура.
Разбиваме го с миксер до побеляване и удвояване.
Прибавяме на няколко порции пудрата захар и ванилията.
Продължаваме да разбиваме до получаването на пухкав крем ,
подходящ за украса.
Ако пудрата захар не е много качествена / както много често се случва / ,
може да прибавите 2 - 3 с.л. леко топло прясно мляко , за да се разтвори напълно.
вторият крем :
Разбиваме сметаната / трябва да е студена / с миксер и прибавяме пудрата захар и ванилията.
Разтопяваме шоколада на водна баня или в микровълновата.
Към него прибавяме няколко лъжици от разбитата сметана и разбъркваме.
Прибавяме го към разбитата сметана.
Прибавяме маскарпонето и също разбъркваме добре или разбиваме с миксер.
Така полученият крем е подходящ за шапки на мъфините , но ако искате да направите цветя трябва да добавите желатина.
Накисваме желатина в студената вода и го изчакваме да набъбне.
Набъбналият желатин втечняваме на водна баня или в микровълновата.
Прибавяме го към крема.
Кремът трябва да се охлади минимум един час.
Може да оцветите кремовете със сладкарски бои в желания от вас цвят.
Украсяваме с пош и с подходящи накрайници.
Аз използвах два размера накрайници за листа на роза.
Получиха се много ефектни и много вкусни.
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк към нея:
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/03/blog-post.html
Благодаря на всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар