Translate

понеделник, 1 март 2021 г.

Мъфини Червено Кадифе / втори вид /



Мъфини Червено Кадифе

/ втори вид /

Може да ме последвате в Инстаграм :

 https://www.instagram.com/violetazheliazkova/

 

или да последвате страничката ми във Фейсбук :

https://www.facebook.com/domashnireceptisvili

 

Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,

като споделяте този линк с рецептата :

 https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/03/blog-post.html

 

В моя блог имам подобна рецепта ето тук :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/04/blog-post_6.html

Рецептата е за 24 бр. мъфини.

 

Продукти :

за мъфините :

2 бр. яйца

350 гр. брашно

300 гр. захар

350 мл. прясно мляко

125 гр. масло / едно пакетче /

15 гр. какао

15 гр. бакпулвер

10 гр. сода за хляб

2 бр. ванилия

2 с. л. сок от лимон / прясно изцеден /

щипка сол

червена боя за хранителни цели

/ ползвах 2 ч.л. гел боя  , може да използвате суха / + 20 мл. топла вода

 

за топчетата :

140 гр.извара

30 гр. пудра захар

50 гр. кокосови стърготини

20 гр. кокосово масло / може и краве /

1 бр. ванилия

 

крем за украса 1 вид :

250 гр. краве масло

500 гр. пудра захар

1 бр. ванилия

 / + 2-3 с.л. прясно мляко при необходимост /


крем за украса 2 вид :

300 гр. крема сирене / или маскарпоне /

200 мл. сметана 30%

70 гр. пуда захар

1 бр. ванилена захар

50 гр. бял шоколад

10 гр. желатин

60 мл. студена вода

 

Приготвяне :

Първо си приготвяме топчетата.

Към изварата прибавяме кокосовите стърготини ,  кокосовото масло ,

ванилията и пудрата захар.

Разбъркваме добре с вилица.


Месим с ръце до получаване на нещо като меко тесто.


Оформяме си топчета около 9 – 10 гр. едното.

Топчетата поставяме във фризер.

/Аз ги оформих предишната вечер и ги сложих във фризера . / 

Пресяваме брашното с бакпулвера и какаото.

 

Прибавяме към тях и щипката сол и разбъркваме добре сухата смес.



В леко топлото мляко добавяме 2 – те с.л. сок от лимон и разбъркваме добре.

Млякото се пресича – това е и целта.

Прибавяме и содата към тях.

/ По желание може да добавите боята в млякото и да разбъркате

до получаване на желаната от вас наситеност на цвета .  Аз я добавих към готовата смес в края. /

Разбиваме маслото / трябва да е меко със стайна температура / до побеляване.


Към него прибавяме на порции захарта и ванилията и продължаваме да разбиваме.


След това прибавяме едно по едно яйцата и също разбиваме.


Прибавяме прясното мляко / със сока от лимон в него / и разбъркваме добре.


Прибавяме на порции сухата смес като бъркаме на ръка или на ниска скорост на миксера.


Бъркаме до получаването на гладка смес.


В леко топлата вода прибавяме боята и бъркаме , докато се разтвори добре.

Прибавяме я към сместа за мъфините и разбъркваме много добре.

 

Аз пълня мъфините много лесно като получената смес прехвърлям

в голям сладкарски триъгълен плик или здрава найлонова торбичка.

Отрязвам върха на плика , за да се получи отвор около 1 см.

Шприцовам във формите за мъфини.

Разпределяме сместа в силиконови или хартиени подложки  във форма за мъфини.


Мъфините пълним малко над половината , за да не прелеят при печенето.

В средата на всеки мъфин поставяме по едно топче.



Печем в загрята фурна на 180 градуса около 30 – 35 мин. ,

в зависимост от това колко са големи мъфините.

Проверяваме с дървено шишче дали са изпечени – тест суха клечка.



След като напълно са се охладили ги украсяваме с масления крем.

Маслото трябва да е меко със стайна температура.

Разбиваме го с миксер до побеляване и удвояване.

 

Прибавяме на няколко порции пудрата захар и ванилията.


Продължаваме да разбиваме до получаването на пухкав крем ,

подходящ за украса.

Ако пудрата захар не е много качествена / както много често се случва / ,

може да прибавите 2 - 3 с.л. леко топло прясно мляко , за да се разтвори напълно.


вторият крем :

Разбиваме сметаната / трябва да е студена / с миксер и прибавяме пудрата захар и ванилията.


Разтопяваме шоколада на водна баня или в микровълновата.

Към него прибавяме няколко лъжици от разбитата сметана и разбъркваме.


Прибавяме го към разбитата сметана.


Прибавяме маскарпонето и също разбъркваме добре или разбиваме с миксер.

Така полученият крем е подходящ за шапки на мъфините , но ако искате да направите цветя трябва да добавите желатина.

Накисваме желатина в студената вода и го изчакваме да набъбне.

Набъбналият желатин втечняваме на водна баня или в микровълновата.

Прибавяме го към крема.

Кремът трябва да се охлади минимум един час.

Може да оцветите кремовете със сладкарски бои в желания от вас цвят.

Украсяваме с пош и с подходящи накрайници.

Аз използвах два размера накрайници  за листа на роза.

Получиха се много ефектни и много вкусни.





 









Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог

за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !

Моля , не представяйте рецептата като ваша ,

само след като сте направили нищожни промени към нея !

Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !

Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея:  

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/03/blog-post.html

Благодаря на всички , които ще спазят

Закона за авторското право и сродните му права !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...