Translate

понеделник, 5 април 2021 г.

Запеканка с извара и тиква



Запеканка с извара и тиква

Може да ме последвате в Инстаграм :

 https://www.instagram.com/violetazheliazkova/

или да последвате страничката ми във Фейсбук :

https://www.facebook.com/domashnireceptisvili

Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,

като споделяте този линк с рецептата :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/04/blog-post_5.html

 

Преди известно време в една от рецептите – ето тук :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/03/blog-post_28.html

бях споменала, че ще ви представям все по – често рецепти от подобен тип.

Така, ето я и следващата! Този път е с тиква.

Напомням, че количествата захар са сведени до минимум,

но ако искате вие може да си ги увеличите на ваш вкус до желаната

от вас сладост.

 

Продукти :

за блата :

270 гр. извара

2 бр. яйца

200 гр. брашно

40 гр. захар / около 2 с.л. /

50 гр. краве масло

1 ч.л.  бакпулвер

1 бр. ванилена захар

за плънка :

400 гр. тиква / сварена или изпечена /

1 ч.л. канела

½ ч.л. куркума

1 бр. ванилена захар

 

Приготвяне:

Може да използвате сварена или изпечена тиква,

от която сте отцедили течността.

/ Аз обикновено варя тиквата в мултикукъра под налягане на

пара за около 7 – 8 мин. /

Пасираме тиквата заедно с канелата, куркумата и ванилията.



Отделно, в друг съд пасираме изварата заедно с яйцата. 



Прибавяме маслото , трябва да е много меко или течно.

Прибавяме захарта и ванилената захар.

Накрая прибавяме предварително пресятото брашно с бакпулвера.

Пасираме до еднородна смес.

Получаваме гъста лепкава каша.


Получената смес разделяме на две части / на око /.

Прехвърляме първата част от сместа в намазана с масло 

форма за кекс или тавичка, като я подравняваме.

/ За предпочитане е силиконова. /

Използвах форма с диаметър около 20 см.

Върху нея разпределяме равномерно пюрето от тиква.

Върху него внимателно с помощта на лъжица се стараем да разпределим

равномерно втората част от сместа.


Печем в загрята до 180 градуса фурна, 

докато се зачерви отгоре около 45 мин.

Изпечената запеканка охлаждаме върху решетка.

 


След като напълно се е охладила я обръщаме върху подходяща за сервиране чиния.










Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог

за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !

Моля , не представяйте рецептата като ваша ,

само след като сте направили нищожни промени към нея !

Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !

Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея: 

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/04/blog-post_5.html

Благодаря на всички , които ще спазят

Закона за авторското право и сродните му права !


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...