Запеканка с извара и тиква
Може да ме последвате в Инстаграм :
https://www.instagram.com/violetazheliazkova/
или да последвате страничката ми във Фейсбук :
https://www.facebook.com/domashnireceptisvili
Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,
като споделяте този линк с рецептата :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/04/blog-post_5.html
Преди известно време в една от рецептите – ето тук :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/03/blog-post_28.html
бях споменала, че ще ви представям все по – често рецепти от подобен тип.
Така, ето я и следващата! Този път е с тиква.
Напомням, че количествата захар са сведени до минимум,
но ако искате вие може да си ги увеличите на ваш вкус до желаната
от вас сладост.
Продукти :
за блата :
270 гр. извара
2 бр. яйца
200 гр. брашно
40 гр. захар / около 2 с.л. /
50 гр. краве масло
1 ч.л. бакпулвер
1 бр. ванилена захар
за плънка :
400 гр. тиква / сварена или изпечена /
1 ч.л. канела
½ ч.л. куркума
1 бр. ванилена захар
Приготвяне:
Може да използвате сварена или изпечена тиква,
от която сте отцедили течността.
/ Аз обикновено варя тиквата в мултикукъра под налягане на
пара за около 7 – 8 мин. /
Пасираме тиквата заедно с канелата, куркумата и ванилията.
Отделно, в друг съд пасираме изварата заедно с яйцата.
Прибавяме маслото , трябва да е много меко или течно.
Прибавяме захарта и ванилената захар.
Накрая прибавяме предварително пресятото брашно с бакпулвера.
Пасираме до еднородна смес.
Получаваме гъста лепкава каша.
Получената смес разделяме на две части / на око /.
Прехвърляме първата част от сместа в намазана с масло
форма за кекс или тавичка, като я подравняваме.
/ За предпочитане е силиконова. /
Използвах форма с диаметър около 20 см.
Върху нея разпределяме равномерно пюрето от тиква.
Върху него внимателно с помощта на лъжица се стараем да разпределим
равномерно втората част от сместа.
Печем в загрята до 180 градуса фурна,
докато се зачерви отгоре около 45 мин.
Изпечената запеканка охлаждаме върху решетка.
След като напълно се е охладила я обръщаме върху подходяща за сервиране чиния.
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк към нея:
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2021/04/blog-post_5.html
Благодаря на всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар