Палачинкова
кето торта
Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,
като споделяте този линк с рецептата :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/06/blog-post_8.html
За направата на тортата използвах 6 бр. кето палачинки ,
като 2 от тях са с какао.
Рецептата за приготвяне на палачинките ще намерите ето тук :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/06/blog-post_3.html
Може да да си направите нормална / да не е кето / палачинкова торта ,
като си приготвите обикновени палачинки например по тази рецепта :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/06/blog-post_22.html
Може да замените стевията с мед на вкус / разбира се няма да е кето /.
Продукти за кремовете :
за единия крем :
300 гр. ягоди
500 гр. заквасена сметана
2 с.л. стевия / или мед /
/ може да използвате като подсладител вместо стевия - еритритол /
10 гр. желатин
60 мл. студена вода
есенция / ванилия , лимон , лайм , … /
за другия крем :
200 гр. горски ягоди / ползвах замразени /
500 гр. заквасена сметана
2 с.л. стевия / или мед /
10 гр. желатин
60 мл. студена вода
есенция / ванилия , лимон , лайм , … /
за заливка :
50 гр. / около / черен шоколад
за поръсване :
сурови ядки / в случая шам фъстък /
черен шоколад
Приготвяне :
Приготвяме си палачинките по посочената по горе рецепта.
За сглобяването на тортата , използвах ринг.
/ Ако нямате ринг , може много внимателно да редите палачинките ,
като помежду мажете с кремовете. Или да използвате дълбок съд / тенджера / ,
който предварително сте облекли от вътрешната страна със найлон или стреч фолио.
След ката тортата е стегнала я обръщате върху подходяща чиния.
Може да погледнете как точно става ето тук :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/08/blog-post_11.html
И двата крема се приготвят по един и същи начин :
В малък съд / чаша / оставяме желатина да набъбне в студената вода.
Нарязваме
ягодите на парченца.
Прибавяме стевията и есенцията към сметаната.
След като желатина е набъбнал го втечняваме на водна баня
или в микровълновата за около 20 сек.
Прибавяме го към заквасената сметана и разбъркваме добре.
Към единия крем прибавяме ягодите ,
а към другия горските плодове и разбъркваме добре.
Изчакваме няколко минути , за да започне крема леко да се сгъстява.
Поставяме
първата палачинка и я мажем с крема с
ягодите.
Поставяме втората и мажем с крема с горските плодове.
Така редуваме кремовете докато свършат палачинките.
Отгоре мажем с кремовете като ги редуваме.
Завиваме тортата с найлон или стреч фолио и
я оставяме в хладилник да стегне.
/ Аз я оставих една нощ. /
На следващия ден украсяваме по желание.
Шоколада начупваме на парченца и го слагаме в сладкарски триъгълен плик
/ може и здраво найлоново пликче /.
Потапяме пликчето с шоколада в дълбока чаша с гореща вода и
изчакваме около 10 мин. да се разтопи.
Отрязваме върха на плика съвсем в края и поливаме тортата отстрани.
Аз украсих и
с ягоди , шоколад и малко смлян шам фъстък.
за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля , не представяйте рецептата като ваша ,
само след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите
следния линк към нея :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/06/blog-post_8.html
Благодаря на всички , които ще спазят
Закона за авторското право и сродните му права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар