Translate

понеделник, 8 юни 2020 г.

Палачинкова кето торта




Палачинкова кето торта

Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,

като споделяте този линк с рецептата :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/06/blog-post_8.html

За направата на тортата използвах 6 бр. кето палачинки ,

като 2 от тях са с какао.

Рецептата за приготвяне на палачинките ще намерите ето тук :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/06/blog-post_3.html

Може да да си направите нормална / да не е кето / палачинкова  торта ,

като си приготвите обикновени палачинки например по тази рецепта :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/06/blog-post_22.html

Може да замените стевията с мед  на вкус / разбира се няма да е кето /.

 

Продукти за кремовете :

за единия крем :

300 гр. ягоди

500 гр. заквасена сметана

2 с.л. стевия / или мед /

/ може да използвате като подсладител вместо стевия - еритритол /

10 гр. желатин

60 мл. студена вода

есенция  / ванилия , лимон , лайм , … /

 

за другия крем :

200 гр. горски ягоди / ползвах замразени /

500 гр. заквасена сметана

2 с.л. стевия / или мед /

10 гр. желатин

60 мл. студена вода

есенция  / ванилия , лимон , лайм , … /

 

за заливка :

50 гр. / около / черен шоколад

за поръсване :

сурови ядки / в случая шам фъстък /

черен шоколад

 

Приготвяне :

Приготвяме си палачинките по посочената по горе рецепта.

За сглобяването на тортата , използвах ринг.

/ Ако нямате ринг , може много внимателно да редите палачинките ,

като помежду мажете с кремовете. Или да използвате дълбок съд / тенджера / ,

който предварително сте облекли от вътрешната страна със найлон или стреч фолио.

След ката тортата е стегнала я обръщате върху подходяща чиния.

Може да погледнете как точно става ето тук :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/08/blog-post_11.html

И двата крема се приготвят по един и същи начин :

В малък съд / чаша / оставяме желатина да набъбне в студената вода.

Нарязваме ягодите на парченца.

Прибавяме стевията и есенцията към сметаната.

След като желатина е набъбнал го втечняваме на водна баня

или в микровълновата за около 20 сек.

Прибавяме го към заквасената сметана и разбъркваме добре.

Към единия крем прибавяме ягодите ,

а към другия горските плодове и разбъркваме добре.



Изчакваме няколко минути , за да започне крема леко да се сгъстява.

Поставяме първата палачинка  и я мажем с крема с ягодите.

Поставяме втората и мажем с крема с горските плодове.


Така редуваме кремовете докато свършат палачинките.

Отгоре мажем с кремовете като ги редуваме.



Завиваме тортата с найлон или стреч фолио и

я оставяме в хладилник да стегне.

/ Аз я оставих една нощ. /

На следващия ден украсяваме по желание.


Шоколада начупваме на парченца и го слагаме в сладкарски триъгълен плик

/ може и здраво найлоново пликче /.

Потапяме пликчето с шоколада в дълбока чаша с гореща вода и

изчакваме около 10 мин. да се разтопи.

Отрязваме върха на плика съвсем в края и поливаме тортата отстрани.

Аз украсих и с ягоди , шоколад и малко смлян шам фъстък.





























Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог

за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !

Моля , не представяйте рецептата като ваша ,

само след като сте направили нищожни промени към нея !

Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !

Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/06/blog-post_8.html

Благодаря на всички , които ще спазят

Закона за авторското право и сродните му права !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...