Translate

вторник, 12 май 2020 г.

Дантелени палачинки


Дантелени палачинки

Ще ми помогнете в популяризирането на блога ,

като споделяте този линк с рецептата :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/05/blog-post_12.html

Ами … пак палачинки , ама този път реших ,

да са малко по – различни и по – интересни !

Получиха се невероятни форми !

Децата ги хапнаха с голямо удоволствие с плодове!

Имам и доста други рецепти за палачинки :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/06/blog-post_22.html

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/04/blog-post_6.html

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/06/blog-post_28.html

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/09/blog-post.html

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/08/blog-post_25.html

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/03/blog-post_29.html

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/02/blog-post_4.html

Продукти :

4 бр. яйца

300 гр. брашно

400 мл. прясно мляко

100 мл. вода

50 гр. захар

1 бр. ванилия

щипка сол

около 20 – 30 гр. краве масло за намазване

за кафявата смес :

8 – 10 гр. какао / 1 с.л. /

40 мл. прясно мляко


Приготвяне :

Разбиваме яйцата със захарта и солта.

/ Разбих ги с миксер до побеляване и удвояване. /

Прибавяме леко топлото мляко и топлата вода.

Бъркаме на ръка или на ниска степен на миксера.

Прибавяме брашното и бъркаме да хомогенна смес.

Отделяме около 1/3 от сместа и към нея

прибавяме какаото и млякото и разбъркваме добре.


Прехвърляме сместа в пластмасови бутилки от 0,5 л.

Надупчваме капачките им с помощта на вилица.

Печем палачинките на котлон в тиган / диаметър 23 см /

 с незалепващо покритие ,  на средна степен .

/ Пекох на 6 – та степен от  9 степени. /

Преди всяка палачинка мажем тигана с масло.

Желателно е първо да си „нарисувате“  шарката от кафявата смес в тигана ,

защото тя се пече малко по – бавно и веднага да добавите шарка от бялата смес.



Може да комбинирате двете смеси при печенето ,

а може да си ги направите и едноцветни.



Когато се запече палачинката я обръщаме от другата страна ,

много внимателно , може да си помагате с шпатулка.


След изпичането също мажем всяка палачинка с масло / по желание /. 

Пробвайте да приготвите тези палачинки , просто са нещо по – различно и забавно !






















Моля , не копирайте снимки и текстове от този блог

за търговски и комерсиални цели без мое съгласие !

Моля , не представяйте рецептата като ваша ,

само след като сте направили нищожни промени към нея !

Моля , използвайте рецептата за лична и домашна употреба !

Ако рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк  към нея :

https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/05/blog-post_12.html

Благодаря на всички , които ще спазят

Закона за авторското право и сродните му права !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Бадемово - шоколадова торта

Бадемово - шоколадова торта Може да ме последвате в Инстаграм :   https://www.instagram.com/violetazheliazkova/ или да последвате ст...