Великденски мъфини с пиленца
Ще ми помогнете в популяризирането на блога , като споделяте
този линк с рецептата :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/04/blog-post_13.html
Имам и много други рецепти за мъфини ето тук : https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/04/blog-post_13.html
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2019/10/blog-post.html https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/02/blog-post_15.html
Продуктите са за 24 бр. мъфини Продукти :
4 бр. яйца
160 гр. захар / може и 180 - 200 гр. ако обичате по - сладко /
400 гр. брашно
200 мл. прясно мляко
150 мл. сок от портокал
100 гр. шоколад
60 гр. краве масло
30 гр. какао
15 гр. бакпулвер / едно пакетче /
1 бр. ванилия
кора от един портокал / голям или два малки /
щипка сол
за украса белтъчен крем / Италиански меренг/ :
90 гр. белтък / около 3 бр. белтъци /
240 гр. захар
45 мл. вода
1/3 ч.л. лимонена киселина
щипка сол
Приготвяне :
Настъргваме шоколада.
Прибавяме разтопеното масло / трябва да е течно , но не горещо / ,
леко топлото прясно мляко , сока и кората от портокал.
като бъркаме на ръка внимателно , за да не спадне сместа.
като не спираме разбиваме до получаване на сняг.
Бъркаме много внимателно с кръгообразни движения по стените на съда.
Намазваме формите в които ще печем мъфините с масло и разпределяме сместа в тях.
Проверяваме с дървено шишче дали са изпечени – тест суха клечка.
Приготвяне на меренга :
В подходящ съд слагаме захарта и водата.
Отделно си приготвяме чаша с гореща вода и силиконова четка ,
с която от време на време обираме по края , за да не се образуват кристали.
След като заври , може да намалим с една степен.
Трябва да започнат да се образуват мехурчета по цялата повърхност.
/ Когото температурата на захарния сироп е около 90 – 100 градуса ,
започваме да ги разбиваме на максимална скорост на миксера.
Може да се наложи да започнете разбиването и по – рано ,
ако миксера не е мощен и белтъците се разбиват по – бавно. /
Когато температурата на захарния сироп достигне 127 градуса ,
добавяме лимонената киселина , разбъркваме добре и махаме от огъня.
/ Едновременно с това белтъците трябва да са се разбили до гъста пяна. /
Веднага вливаме захарния сироп на тънка струйка към белтъците ,
без да спираме разбиването на максимална скорост на миксера.
Прибавяме ванилията и разбиваме още 3 – 4 мин.
Ако нямате кухненски термометър
приложете следния метод :
След като
са започнали да се образуват мехурчета приложете следния метод :
в захарния сироп засичаме 7 - 8 мин.
На 3 - та минута / от отчитне на времето / започваме да разбиваме белтъците
със солта с миксер на най високата му степен.
Непосредствено преди да махнем захарния сироп от котлона добавяме
лимонената киселина и разбъркваме добре.
Разбиваме белтъците до гъста бяла пяна.
Прибавяме на тънка струйка горещия захарен сироп ,
като не спираме разбиването на най - високата скорост на миксера.
Добавяме ванилията и разбиваме така още около 10 – 12 мин.
Получава се гъст крем , много подходящ за украса.
За украсата използвах сладкарски триъгълни пликове и накрайници
с отвор кръг с два различни диаметъра за пилетата и
няколко с много малък отвор за крачетата , човките , очичките и тревата.
/ Може да използвате здрави найлонови пликове ,
като им отрежете връхчетата съвсем в края. /
Оцветих крема със сладкарски бои в жълто , оранжево , зелено и черно.
Моля
, не копирайте снимки и текстове от този блог
за
търговски и комерсиални цели без мое съгласие !
Моля
, не представяйте рецептата като ваша ,
само
след като сте направили нищожни промени към нея !
Моля
, използвайте рецептата за лична и домашна употреба !
Ако
рецептата ви е харесала , може да я споделите като посочите следния линк
към нея :
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/04/blog-post_13.html
https://violetajeliazkova9.blogspot.com/2020/04/blog-post_13.html
Благодаря
на всички , които ще спазят
Закона за
авторското право и сродните му права !
Няма коментари:
Публикуване на коментар